Воєнна кореспондентка Анна Калюжна припиняє роботу в Bihus.Info

Воєнна кореспондентка Анна Калюжна припиняє роботу в Bihus.Info

4 Червня 2024
42727

Воєнна кореспондентка Анна Калюжна припиняє роботу в Bihus.Info

42727
Журналістка пояснила, що шукає спосіб, як «в більшій гармонії з собою» продовжувати свою працю.
Воєнна кореспондентка Анна Калюжна припиняє роботу в Bihus.Info
Воєнна кореспондентка Анна Калюжна припиняє роботу в Bihus.Info

Журналістка, воєнна кореспондентка Bihus.Info Анна Калюжна повідомила, що припиняє роботу у виданні. Про це вона написала у себе на фейсбуці.

Причини свого виходу з редакції журналістка пояснила так: «Я вже писала тут раніше, що зараз мені знаходитись ближче до фронту комфортніше, ніж в Києві. Друге — мені давали багато свободи в редакції, але я відчуваю, що доросла до ще більшої свободи.

Станом на зараз люди з минулого життя, які зараз у війську, переконали мене, що воєнкорське поприще не переживе втрату мене. Тож поки я шукаю спосіб, щоб в більшій гармонії з собою робити те, що я робила останні 2 роки».

Калюжна розповіла, що останні два роки була воєнною кореспонденткою Bihus.Info і за час великої війни зробила 75 матеріалів з війни, які сумарно набрали близько 39 млн переглядів.

З них 49 — це приблизно півгодинні репортажі з фронту і прифронтових міст, 16 — повнометражні репортажі про злочини росіян на деокупованих та прифронтових територіях, п’ять інтерв'ю, а ще чотири — документальні фільми: про фільтраційні табори для маріупольців, повернення «Азову», бої за Рубіжне та життя в Херсоні.

«Було б ще більше, але за частину з них доводилось довго боротись. Найважче — не зйомка на "нулі", а домогтись її. Це майже всі існуючі нерви і, іноді, до пів року часу», — написала Калюжна

Вона додала також, що завдяки лише 15 з цих матеріалів вдалося зібрати близько 4 млн грн допомоги військовим та цивільним.

У свої перші два роки в редакції, розповіла Калюжна, вона займалась дослідженнями енергетичного лобі й політичних зв'язків і робила матеріали, які стосувались роботи «Метінвесту» і «ДТЕК». За її словами, декілька разів їй та колегам вдавалося «збити» лобістські олігархічні норми чи заниження ставки податку.

«А зараз що? А зараз більша частина — за копійки приватизованого майна цих компаній Ахметова — знищена. А сам ДТЕК — особливо всі його енергетики — працюють не покладаючи рук, щоб в цих жахаючих умовах забезпечувати нам світло. Навіть допомагають в регіонах, де мережі належать не їм. Ніби "спокутують вину" за давні гріхи. Ось чому я не бачу сенсу писати про те, що я робила "до"», — вважає Калюжна.

Нагадаємо, у квітні в межах телемарафону «Єдині новини» запустили інформаційну кампанію про воєнних кореспондентів.

Фото: Анна Калюжна / фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
42727
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду