Доля „1+1” знову не визначена

4 Вересня 2002
1189

Доля „1+1” знову не визначена

1189
Вищий господарський суд України переніс сьогодні на невизначений термін розгляд скарги телекомпанії “Студія 1+1” Вищий господарський суд України переніс сьогодні на невизначений термін розгляд скарги телекомпанії “Студія 1+1” на попереднє рішення суду нижчої інстанції про визнання ліцензії компанії недійсною.
Доля „1+1” знову не визначена
Позивачем у справі виступила телерадіокомпанія “АІТІ”. Призначене на 4 вересня засідання суду було перенесено суддею Подоляком, так би мовити, із технічних причин. Хоча журналістів на це швидкоплинне засідання не пустили, адвокати з обох сторін дали більш, ніж вичерпне пояснення ситуації. Призначена ще 18 липня трійка суддей для розгляду цієї справи на даний момент знаходиться у відпустці. А трьом новим доведеться вивчити детально матеріали справи для компетентного її розгляду.

Адвокат “1+1” Максим Варламов сподівається, що справа все ж таки знову не затягнеться і вже найближчим часом вони отримають окреме повідомлення поштою про день та час чергового засідання. Він висловив припущення, що це може статися протягом 7-10 днів. Крім того, Варламов підтвердив свої попередні пояснення і, незважаючи на рішення Київського міського господарського суду про визнання ліцензії та додатків до неї недійсними, вважає, що всі претензії телекомпанії “АІТІ” не мають під собою жодної юридичної підстави. Він каже, що саме рішення Вищого господарського суду розставить усі крапки над “і” у цій суперечці.

“АІТІ” в особі її генерального директора Володимира Орлова наполягає на своїй попередній позиції: ліцензія телекомпанії “Студія 1+1” була видана з грубим порушенням законодавства України. Претензії “АІТІ” стосуються саме того, що додаткові години мовлення до виданої ліцензії “1+1” були дописані із порушеннями, і на тому, що ліцензію, якою на даний момент ніби-то володіє канал, “1+1” ніколи не отримувала.

Юрист Нацради з питань ТБ та РМ Дмитро Назаренко вважає, що низка судових позовів щодо „1+1”, яка тягнеться вже з лютого 2002 року – це переливання із пустого в порожнє. Він підтвердив, що Національна рада з питань телебачення та радіомовлення повністю на боці каналу “1+1”.

P. S. Про імовірне підгрунтя цієї справи й імовірне тримання загальнонаціонального каналу на політичному ремінці „Детектор медіа” вже не раз писала в своїх редакційних колонках. Читайте також:

Сьогодні Вищий господарський суд розгляне скаргу "1+1" на рішення апеляційного суду про позбавлення телеканалу ліцензії

4 вересня Вищий господарський суд розгляне скаргу "1+1" на рішення Апеляційного суду про позбавлення телеканалу ліцензії

Керівництво «1+1» не має жодної підстави вважати, що телеканал припинить свое мовлення

Томенко вважае єдиним виходом з конфлікту навколо «1+1» оголошення Нацрадою конкурсу на цю частоту

Позбавлення ліцензії “1+1”: мотивації суду та керівництва каналу

"1+1" получил лицензию без нарушений, - считает Борис Холод
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1189
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду