До 28 жовтня – реєстрація на WinWin-марафон для регіональних журналістів від Агенції «Або» та організації MiCT

До 28 жовтня – реєстрація на WinWin-марафон для регіональних журналістів від Агенції «Або» та організації MiCT

24 Жовтня 2023
389

До 28 жовтня – реєстрація на WinWin-марафон для регіональних журналістів від Агенції «Або» та організації MiCT

389
Долучитися можуть редактори та журналісти регіональних і локальних медіа газет, сайтів, телебачення), журналісти-фрілансери, які співпрацюють з різними медіа.
До 28 жовтня – реєстрація на WinWin-марафон для регіональних журналістів від Агенції «Або» та організації MiCT
До 28 жовтня – реєстрація на WinWin-марафон для регіональних журналістів від Агенції «Або» та організації MiCT

Агенція медійного росту «Або» та організація MiCT оголошують прийом заявок для участі у проєкті WinWin-марафон.

«Наша мета —  налагодити звʼязки між національними та регіональними медіа для створення спільних суспільно важливих проєктів. Тож якщо вам завжди було цікаво долучитися до роботи великого медіа, то ось вона  —  ідеальна нагода», — кажуть організатори.

Організатори шукають 20 журналістів із різних регіонів (міст, селищ), які протягом 2 місяців працюватимуть з командами національних медіа над створенням спільних масштабних спецпроєктів на суспільно важливі теми:

  • Bihus.info;
  • Дзеркало тижня;
  • NV;
  • Громадське;
  • Заборона. 

Гонорар кожного учасника — 1300 євро (700 євро — гонорар журналіста, 600 євро на покриття гонорарів фотографа, оператора або інших витрат на створення матеріалу, якщо такі знадобляться).

Дедлайн подачі — 28 жовтня.

Що передбачає проєкт:

  1. Пʼять команд із 3-5 регіональних журналістів протягом 2 місяців за наставництва редакторів національних медіа працюють над спільними масштабними матеріалами (з елементами розслідування, дослідження, роботи з даними). 
  2. Команди формуються з врахуванням досвіду та професійних інтересів журналістів, а також теми, над якою їм доведеться працювати.
  3. Фінальні матеріали публікуємо на сайтах національних медіа.
  4. Журналісти також створюють два матеріали на дотичну тему для власного медіа.
  5. Презентуємо проєкти під час конференції та нетворкінг-зустрічі в Києві у грудні.

 Основні принципи WinWin-марафону:

  1. Результат для всіх сторін. Національні медіа отримують професійні матеріали з регіонів та співпрацю з сильними журналістами. Регіональні журналісти — досвід роботи з редакторами національних медіа, підвищення професійного рівня, контакти і знайомства. Читачі — якісний контент про ключові виклики країни.
  2. Тривала співпраця. Ми зацікавлені, щоб співпраця між національними медіа та журналістами в регіонах продовжувалася й опісля марафону — це win-win для учасників та аудиторії.

Хто може долучитися:

  1. редактори/журналісти регіональних та локальних медіа (газет, сайтів, телебачення).
  2. журналісти-фрілансери, які співпрацюють з різними медіа.

Щоб взяти участь у WinWin-марафоні заповніть коротку анкету.

MiCT реалізує в Україні низку різноманітних проектів, спрямованих на підтримку місцевих та регіональних ЗМІ, а також українського медіа-середовища загалом.

MiCT є неприбутковою організацією, що спеціалізується на розвитку медіа, навчанні журналістів та просуванні свободи медіа в регіонах, що постраждали від війни. Маючи тверду прихильність до розвитку незалежних медіа, MiCT прагне надати журналістам і медіа-професіоналам інструменти та підтримку, необхідні їм для створення впливових історій і сприяння демократичному дискурсу.

Проєкт впроваджується за підтримки Міністерства Закордонних Справ Німеччини.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
389
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду