У Києві попрощалися зі співачкою Ніною Матвієнко (ФОТО)

У Києві попрощалися зі співачкою Ніною Матвієнко (ФОТО)

11 Жовтня 2023
5366

У Києві попрощалися зі співачкою Ніною Матвієнко (ФОТО)

5366
Ніна Матвієнко померла 8 жовтня у віці 75 років. Прощання відбулось у Національній філармонії.
У Києві попрощалися зі співачкою Ніною Матвієнко (ФОТО)
У Києві попрощалися зі співачкою Ніною Матвієнко (ФОТО)

У Києві в Національній філармонії відбулося прощання зі співачкою та народною артисткою України Ніною Матвієнко. Про це повідомляють кореспонденти hromadske та «Укрінформу» з місця події.

За словами кореспондентки hromadske, людей на прощання прийшло багато: стояли від філармонії аж до зупинки «Європейська площа» (понад 200 метрів).

На прощання прийшли донька Ніни Антоніна Матвієнко разом з чоловіком Арсеном Мірзояном.

«Велике горе і для нашої родини, і для нашої України. Я хочу подякувати всім людям, які пам'ятають, цінують і поважають мою маму. Її пісня буде звучати вічно», — сказала донька артистки Антоніна Матвієнко.

Прийшли попрощатися зі співачкою голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, міський голова Києва Віталій Кличко, колишній предстоятель УПЦ КП Філарет, виконувач обов'язків міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв.

На церемонії прощання виступали Національний хор імені Григорія Верьовки, у якому свого часу працювала Ніна Матвієнко, та Чоловіча хорова капела України імені Л. М. Ревуцького.

«Вона — дуже щира, дуже чесна. Інколи, як вона сама казала, надто прямолінійна. Насправді я вдячний долі за те, що мені вдалося познайомитися з такою видатною особистістю та працювати з нею. Вона давала багато класних порад та цікавих історій, які я понесу з собою крізь все своє життя», — сказав співак Дмитро Монатик.

«Звичайно, говорити про Ніну Митрофанівну можна вічно. Вона і як постать, як і співачка несла стільки теплоти та цієї української душі, що кожен, слухаючи її спів, був зачарований. Так співала Україна, так співала її душа», — сказав виконувач обов'язків директора та художнього керівника хору імені Верьовки Ігор Курилів.

Ніна Матвієнко померла 8 жовтня. 10 жовтня їй мало б виповнитися 76 років.

Причину смерті донька Антоніна поки не повідомила, але за інформацією NV, співачка Наталя Могилевська розповіла, що під час її останньої зустрічі з Ніною Митрофанівною артистка відмовилася від допомоги лікарів.

У творчому репертуарі Ніни Матвієнко платівки із записами українських народних пісень, аудіокасети, компакт-диски із записами різних за жанром творів. Серед найвідоміших пісень у виконанні співачки — «Пісня про матір», «Сміються, плачуть солов’ї», «Колискова», «Мальви», «Квітка-душа» та інші. 

Ніна Матвієнко зіграла в телевиставах («Маруся Чурай», «Катерина Білокур», «Розлилися води на чотири броди»), художніх фільмах («Солом'яні дзвони», «Пропала грамота»), радіовиставах («Політ стріли», «Кларнети ніжності»), а також озвучила низку науково-популярних кінофільмів та кілька теле- і радіопрограм.

Артистка гастролювала в Канаді, США, Мексиці, Чехії, Польщі, Фінляндії, Кореї, Франції, країнах Латинської Америки.

У 1978 році за внесок у розвиток українського мистецтва Ніна Матвієнко отримала звання заслуженої, в 1985-му — народної артистки України. У 2006 році президент Віктор Ющенко нагородив співачку званням Героя України.

Фото: hromadske та «Укрінформ»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5366
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Микола
198 дн. тому
Зі смертю Ніночки відійшла цила епоха української музики. Але її голос, її пісні ніколи не полинуть у небуття. Вони будуть жити доти, доки люди будуть памятати Ніночку. Вічна шана і память тобі -велика Людина і велика Актриса!!!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду