«Детектор медіа» запрошує молодь навчатися медіаграмотності

«Детектор медіа» запрошує молодь навчатися медіаграмотності

6 Вересня 2023
7365

«Детектор медіа» запрошує молодь навчатися медіаграмотності

7365
Після тренінгу молоді люди матимуть змогу перевірити свої знання і провести власні освітні заходи для однолітків.
«Детектор медіа» запрошує молодь навчатися медіаграмотності
«Детектор медіа» запрошує молодь навчатися медіаграмотності

«Детектор медіа» оголошує набір на освітню програму для молоді «Контрадеза», яка допоможе  навчитися розрізняти дезінформацію та меседжі ворожої пропаганди, мислити критично, бачити за яскравими заголовками спонукання до деструктивних дій, розуміти важливість знань про власників медіа тощо. 

«“Контрадеза”. Що за слово? Все просто: “контра” — проти, “деза” — скорочено від “дезінформація”. Ми навчимо вас ефективно боротися з підступними щупальцями дезінформації й навчати цього інших за допомогою інструментів  медіаграмотності. Це наука не тільки для розвитку вашого імунітету проти фейків і не тільки про те, як працюють медіа. Цікаво, навіщо вона ще потрібна, та медіаграмотність? Або, може, ти знаєш відповідь, але не певен, як її краще донести до інших? Тоді гайда до нас!» — каже координатор проєктів для молоді «Детектора медіа» Олександр Пирожков

Взяти участь у тренінговому курсі можуть передусім проактивні молоді люди родом з або які проживають на території Харківської, Сумської, Дніпропетровської, Донецької, Херсонської, Запорізької, Миколаївської, Луганської та Одеської областей.   

Тренінг відбуватиметься офлайн протягом трьох днів 3-5 листопада. У програмі навчання такі теми:

  • як працює пропаганда;
  • як інформація впливає на людський мозок;
  • інструменти протидії маніпуляціям та медіаграмотність;
  • ораторська майстерність;
  • створення медіаматеріалів на тему розвитку критичного мислення;
  • основи проєктного менеджменту. 

Спікерами школи стануть українські журналісти й експерти з медіаграмотності, добре відомі аудиторії та авторитетні у професійній спільноті.

Для участі у тренінговому курсі потрібно заповнити анкету. Крім того, кожен із кандидатів має створити контент (відеорілз до трьох хвилин, каруселі, серії сторіз (до десяти штук) або тікток до трьох хвилин) із закликом мислити критично або іншими меседжами, що стосуються критичного мислення, медіаграмотності або особистого захисту від дезінформації. Дедлайн для створення контенту та отримання зворотного зв'язку від аудиторії (збір лайків, коментарів, шерів, рекомендацій) буде обговорено індивідуально з кожним зареєстрованим.

При відборі оцінювати роботи учасників будемо за критеріями якості, відповідності заявленій темі та охоплення за кількістю реакцій (лайки (+реакції у випадку сторiз) та коментарі).

Участь у тренінговому курсі безкоштовна. 

Після проходження навчання учасники мають особисто провести щонайменше один тренінг (освітній захід  для однолітків)  у рідних громадах. За проведення заходу передбачена грошова винагорода.

Ініціатива підтримується у межах проєкту ПРООН «Сприяння безпеці людини в Україні через реагування на багатовимірну кризу, спричинену війною», що реалізовується за фінансової підтримки Уряду Японії. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7365
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ярослав
234 дн. тому
Шкода, що Чернігівської області нема
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду