Canal + проти Мердока

24 Квітня 2002
1154

Canal + проти Мердока

1154
Canal + звинувачує фірму NDS, яка входить до групи Руперта Мердока News Corp. , в тому, що та вкрала коди до абонентських карт для цифрового телебачення і, більше того, розмістила їх на Інтернет сторінках Canal + звинувачує фірму NDS, яка входить до групи Руперта Мердока News Corp. , в тому, що та вкрала коди до абонентських карт для цифрового телебачення і, більше того, розмістила їх на Інтернет сторінках, котрі, в свою чергу, відвідують хакери.
Canal + проти Мердока
Canal + склав позов перед судом в Каліфорнії, адже американське право передбачає найбільше покарання за нечесну конкуренцію і боронить уставу про охорону авторських прав. Французький канал стверджує, що власники фірми NDS сприяли програмістам у зламі системи кодування цифрових декодерів супутникового телебачення, що належать до Canal +. Коли вдалося поламати коди, то розмістили їх на сайтах, що користуються популярністю у хакерів, а ті відразу випустили на ринок мільйони карт, котрі уможливили доступ до французького телебачення без відповідної оплати. Canal + оцінює свої втрати на мільярд доларів. NDS не коментує звинувачень. Власники Canal + вже багато років є одним з головних конкурентів News Corp. на ринку електронних медіа.

Canal + в Східній Європі присутній на польському ринку і нервово реагують на будь-які ідеї просування далі на схід. За визначенням самих менеджерів каналу, вони страждають від “комплексу Наполеона”. Йдеться не про імперські замашки чи надмірну зарозумілість, а про панічну боязнь всього, що діється на схід від Бугу: вже майже два століття у французів ці території асоціюються з, в прямому і переносному значенні, вічною мерзлотою - повною відсутністю правил цивілізованої гри в будь-якій галузі економіки. В дечому вони, напевно, мають рацію: можна з цілковитою достовірністю спрогнозувати, що в перший же день евентуальної появи Canal + на українському ринку до асортименту “стихійних” бабульок-продавщиць з підземних переходів наших міст і сіл додались би піратські картки супутникового телебачення.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Варшава
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1154
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду