Журналіст із Люксембургу влаштував велотур на підтримку України. Вже дістався до Вінниці

Журналіст із Люксембургу влаштував велотур на підтримку України. Вже дістався до Вінниці

8 Серпня 2023
769

Журналіст із Люксембургу влаштував велотур на підтримку України. Вже дістався до Вінниці

769
Мішель Мертен збирає донати на підтримку волонтерів та ЗСУ, на пакування сухпайків у Харкові та дитячий реабілітаційний центр у Карпатах. Свою мандрівку та події в Україні висвітлює у власному блозі.
Журналіст із Люксембургу влаштував велотур на підтримку України. Вже дістався до Вінниці
Журналіст із Люксембургу влаштував велотур на підтримку України. Вже дістався до Вінниці

Журналіст-мандрівник з Люксембургу Мішель Мертен організував благодійний велотур на підтримку України. Він подолав уже понад дві тисячі кілометрів на велосипеді, доїхавши від Люксембургу до Вінниці. Про це повідомляється на сайті Вінницької міської ради.

Розпочав свій велотур Мішель на початку липня. Він збирає донати на підтримку волонтерів та Збройних сил України. За даними міськради, він допомагає розвивати харківський проєкт, метою якого є пакування сухпайків. Також журналіст підтримує реабілітаційний центр у Карпатах, де оздоровлюються діти з різних регіонів України.

Маршрут Мішеля Мертена пролягав з Люксембурга через Шенген, Нюрнберг, Плзень, Прагу, Освенцим, Краків, Львів, Івано-Франківськ, Бар наразі до Вінниці.

У Вінниці його зустріли велосипедисти з міської та обласної спортивних шкіл, а також учасники місцевої велоспільноти.

З собою у наплічнику журналіст возить прапори Німеччини, Люксембурга, Польщі, Чехії та інших країн. Український прапор він пов’язав на себе — зізнається, що для нього це дуже символічний жест, зазначає міськрада.

Для Мішеля провели екскурсію містом та показали площу Перемоги, куди минулого року влучили російські ракети.

Журналіст висвітлює події в Україні від початку повномасштабного вторгнення Росії у своєму особистому блозі. Як розповів Мішель Суспільному, його блог має й інформаційно-просвітницьке спрямування. Там він не тільки розповідає про свою поїздку, а й пише історії українців, з якими спілкується.

Мандрівник каже, що особисті потреби під час веломандрівки він оплачує самостійно. У своєму блозі він також закликає донатити Люксембурзькій благодійній організації «LUkraine asbl».

«Мій проєкт створює багато резонансу. Тому дуже важливою є емоційна складова — ми спілкуємося з людьми. Ще коли я був тут минулого року, відчув цей зв'язок з країною. Україна — чудова країна. Тут живуть чудові люди», — розповів Мішель.

Коли почалося повномасштабне вторгнення РФ, він долучився до акцій підтримки, які організовували українці в Люксембурзі. Разом вони у грудні 2022 року приїхали у Київ, щоб передати автомобіль швидкої допомоги.

«Коли я був у Києві, подумав про те, що варто було б організувати велосипедний тур. Спочатку я планував поїхати на південь, до моря. Але потім вирішив, що матиме більший сенс зробити благодійний тур з Люксембурга до Києва», — пояснює Мертен.

Він каже, що не знає, скільки наразі зібрав грошей, але люди читають його блог і донатять, надсилають йому SMS.

Фото: Суспільне

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
769
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду