«Детектор медіа» оголошує набір в онлайн-школу для студентів «Якісний дебют у журналістиці 2.0»

«Детектор медіа» оголошує набір в онлайн-школу для студентів «Якісний дебют у журналістиці 2.0»

23 Червня 2023
6372

«Детектор медіа» оголошує набір в онлайн-школу для студентів «Якісний дебют у журналістиці 2.0»

6372
Встигніть подати заявку на участь до 2 липня 2023 року.
«Детектор медіа» оголошує набір в онлайн-школу для студентів «Якісний дебют у журналістиці 2.0»
«Детектор медіа» оголошує набір в онлайн-школу для студентів «Якісний дебют у журналістиці 2.0»

Громадська організація «Детектор медіа» оголошує набір для участі в онлайн-школі «Якісний дебют у журналістиці 2.0». Мета цього тренінгового курсу — дати мотивованим молодим людям, які прагнуть стати журналістами, базову практичну підготовку. Всі учасники також одержать менторську підтримку для створення повноцінного авторського матеріалу, що буде опублікований в авторитетному медіа.

Це вже друга школа, яку «Детектор медіа» організовує за цією концепцією, — перша відбулась навесні 2021 року. Друга школа була запланована на весну 2022 року, але з огляду на повномасштабну російську агресію її довелося перенести і дещо переформатувати. Зокрема, ми додали  тренінги, актуальні для журналістики під час війни.

Лектори школи ― українські журналісти, добре відомі аудиторії та авторитетні у професійній спільноті. Наприклад, лекцію про жанр інтерв’ю проведе Власта Лазур ― журналістка «Радіо Свобода», яка також співпрацює з радіо НВ. Тренінг «Основи репортажистики» буде від Марічки Паплаускайте ― амбасадорки жанру літературного репортажу, шефредакторки Reporters та співзасновниці The Ukrainians Media. До числа лекторів залучені також донедавна головний редактор «Бабеля» Євген Спірін; письменниця, теле- та радіоведуча, правозахисниця Лариса Денисенко; головна редакторка Громадського радіо Тетяна Трощинська,  авторка «мануалу для фрилансерів» Тетяна Гонченко та інші. 

Взяти участь у тренінговому курсі можуть студенти медійних спеціальностей, які ще не мають досвіду роботи. Найстаранніші учні отримають запрошення на стажування.  

Навчання відбуватиметься в Zoom у форматі чотирьох дво- або триденних модулів із проміжками у 2–3 тижні. Кожен модуль включатиме лекції, розбори домашніх завдань, онлайн-зустрічі з досвідченими медіафахівцями. Протягом навчання кожен учасник/-ця за допомогою ментора працюватиме над власним матеріалом в одному з трьох запропонованих текстових жанрів: репортаж, аналітична стаття або інтерв’ю.

Заявки на участь у тренінговому курсі можуть подавати студенти з усієї України (денної чи заочної форми навчання), які здобувають освіту за спеціальностями, пов’язаними з медіа (журналістика, видавнича справа і редагування, медіакомунікації тощо). Також можлива участь, якщо аплікант/-ка навчається в українському ВЗО, але фізично перебуває за кордоном, проте має можливість підключатися до онлайн-занять. 

Важливо: навчальна програма розрахована на початківців без досвіду в практичній журналістиці, але мотивованих та зацікавлених у здобутті медійного фаху. Тобто ви маєте бути або студентом, або мати професійний досвід праці в медіа не більше, ніж пів року. 

Для участі в тренінговому курсі потрібно заповнити анкету до 2 липня 2023 року включно.

Відібрані учасники отримають лист із запрошенням 3 липня 2023 року. 

Перший навчальний модуль запланований на 4–6 липня, другий на 18–19 липня, третій на 1–2 серпня, четвертий на 15–16 серпня 2023 року. 

Тренінгові модулі відбуватимуться після 18:00 за київським часом. 

Участь у тренінговому курсі безкоштовна. Авторам найкращих матеріалів буде запропоновано пройти дистанційне місячне стажування в «Детекторі медіа» та медіа-партнерах.

Авторка курсу і менторка школи — Ірина Малихіна.  Ірина 1994 року закінчила Інститут журналістики Київського національного університету ім. Т. Г. Шевченка. Професійний досвід — від репортерки до шефредакторки — здобувала на Першому національному, телеканалах «1+1», «Інтері», СТБ, ТРК «Україна», «Радіо Свобода» тощо. Окремий рядок біографії — робота продюсеркою київського бюро міжнародної інформаційної агенції REUTERS (1994–1999). У 2014–2018 роках — керівниця Служби новин телеканалу «112 Україна», у той час випуски новин телеканалу були в топі моніторингів з дотримання стандартів журналістики в медіа. Звільнилася за власним бажанням у 2018-му, після зміни власника каналу. Наразі основна сфера професійної зацікавленості — репортажистика та документальні проєкти. Працює також як медіаконсультантка та медіатренерка.

ГО «Детектор медіа» запустила «Школу якісних медіа» у 2018 році. Відтоді втілено масштабні навчальні проєкти для білоруських блогерів і журналістівдля українських відеоблогерівдля українських тележурналістів та для білоруських відеоблогерів. Раніше організація «Детектор медіа» розробила навчальні онлайн-курси для журналістів та для широкої аудиторії, зацікавленої у підвищенні свого рівня медійної грамотності.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6372
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Крістіна
298 дн. тому
Вітаю! Те ж саме, що і у Катерини. Можливо, ми не пройшли відбір, але навіть з відмовою відповіді не прийшло.. Або це збій у пошті, що розсилка не дійшла)
Катя
299 дн. тому
Зареєструвалась на «Детектор медіа» запрошення так і не прийшло, шкода (((
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду