Анастасія Блищик стала персоною року за версією італійської газети «Il Fogliо»

Анастасія Блищик стала персоною року за версією італійської газети «Il Fogliо»

14 Грудня 2022
2083

Анастасія Блищик стала персоною року за версією італійської газети «Il Fogliо»

2083
Італійських журналістів вразила історія української колеги, яка вирушила на фронт після смерті нареченого.
Анастасія Блищик стала персоною року за версією італійської газети «Il Fogliо»
Анастасія Блищик стала персоною року за версією італійської газети «Il Fogliо»

Журналісти щоденної газети Il Foglio («Аркуш») персоною року обрали захисницю України, журналістку Анастасію Блищик. Про це повідомляє Посольство України в Італії

«Анастасія захищає Україну не лише на інформаційному фронті від кремлівської пропаганди і брехні, а й безпосередньо воює в лавах Збройних сил України. Неймовірно пишаємось нашою захисницею!» — йдеться в дописі посольства.

Газету Il Foglio заснував 30 січня 1996 року в Мілані італійський журналіст та політик Джуліано Феррара. Свою назву щодення газета отримала через те, що випускається на одному аркуші паперу. Зазвичай у ній публікують короткий дайджест подій із коментарями та аналітикою. Il Foglio стала однією з перших італійських газет, яка почала виходити в електронній версії. Видання входить до складу холдингу Musa Comunicazione, що належить компанії Sorgente Group. Фінансується із державного бюджету Італії.

Нагадаємо, колишня кореспондентка телеканалу «Україна 24» Анастасія Блищик захищає Україну зі зброєю в руках. Таке рішення вона ухвалила після того, як на фронті загинув її наречений, десантник Олександр Махов. Це трапилося 4 травня 2022 року в селі Довгеньке під Ізюмом на Харківщині.

Олександр Махов тривалий час був воєнкором телеканалів «Україна» та «Україна 24», висвітлював події на передовій. У жовтні 2021 року Махов перейшов на канал «Дом». Після початку повномасштабної агресії Росії журналіст пішов на фронт. Захищав Харківщину у складі 95-ої окремої десантно-штурмової бригади Збройних сил України.

Президент України Володимир Зеленський нагородив журналіста орденом «За мужність» III ступеня посмертно.

У Києві ім'ям Олександра Махова назвали колишню вулицю Жолудєва у Святошинському районі. Іменем Олександра також назвуть станцію швидкісного трамваю.

Фото: «Армія Інформ»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2083
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду