Помер журналіст, театральний і кінокритик Олег Вергеліс

Помер журналіст, театральний і кінокритик Олег Вергеліс

30 Вересня 2022
8138
30 Вересня 2022
16:34

Помер журналіст, театральний і кінокритик Олег Вергеліс

8138
Олег Вергеліс — заслужений журналіст України, театральний і кінокритик, мистецький оглядач, письменник, публіцист, член Національної спілки театральних діячів України та Національної спілки журналістів України. Багато років очолював відділ культури тижневика «Дзеркало тижня».
Помер журналіст, театральний і кінокритик Олег Вергеліс
Помер журналіст, театральний і кінокритик Олег Вергеліс

30 вересня стало відомо, що пішов з життя журналіст, театральний критик, мистецький оглядач Олег Вергеліс. За інформацією його колег, останнім часом він хворів.

«Сьогодні перестало битися велике серце Олега Вергеліса. Прощавай друже. Вічна пам‘ять», — написав у фейсбуці режисер Олесь Санін.

Олег Вергеліс був багаторічним редактором відділу культури «Дзеркала тижня», до цього – редактором відділу культури газети «Киевские Ведомости», дописував також для видань «Профіль», «Главред», «Український театр», «Українська культура», «Культура і життя» та інших ЗМІ.

У 2009 Олег Вергеліс став лауреатом Всеукраїнського конкурсу ЗМІ «Золоте перо» за найкраще висвітлення культурного життя країни на шпальтах газети «Київські Відомості», був володарем спецвідзнаки «Золоте перо» від Національної спілки театральних діячів України «за творчий внесок та благодійність».

У 2010-му отримав Міжнародну літературну премію імені Юрія Долгорукого, у 2011-му — Гоголівську літературну премію Національної спілки письменників України, у 2018-му — Мистецьку премію «Київ» ім. Амвросія Бучми.

У січні 2020 року Олег Вергеліс став керівником літературно-драматургічної частини Івано-Франківського національного академічного драматичного театру імені Івана Франка.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8138
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду