У Вірменії загинула колишня голова російського фонду Internews Манана Асламазян

У Вірменії загинула колишня голова російського фонду Internews Манана Асламазян

31 Серпня 2022
1743

У Вірменії загинула колишня голова російського фонду Internews Манана Асламазян

1743
Манані Асламазян було 70 років.
У Вірменії загинула колишня голова російського фонду Internews Манана Асламазян
У Вірменії загинула колишня голова російського фонду Internews Манана Асламазян

У Єревані в ДТП загинула колишня голова фонду Internews Манана Асламазян. Про це повідомила у фейсбуці журналістка Вікторія Мучник, також численні повідомлення залишили на сторінці Манани її друзі та колеги.

«Велике горе. У Єревані загинула Манана Асламазян. Збила машина. Манана наш великий друг, наша мама. Мама російської журналістики. Навіть не знаю, хто зробив більше її для нас для всіх. Біль нестерпний», — написала Мучник.

В офіційному повідомленні Internews зазначається, що Манана Асламазян протягом десятиліть роботи з Internews була наставником, порадником і другом для тисяч колег і журналістів по всьому світу: «Вона надихнула людей побачити можливості там, де інші їх не бачили, перетворивши своє бачення того, яким має бути розвиток ЗМІ, у реальність...У соцмережах її називають матріархом журналістики. Це відповідає дійсності».

Незабаром Internews оголосить про плани вшанування пам'яті та досягнень Манани Асламазян.

Манані Асламазян було 70 років. З 1974 року вона мешкала у Москві. З 1993-го була генеральною директоркою російської філії американського фонду «Інтерньюз Нетворк». У 1998 році стала членкинею правління «Інтерньюз-Інтернешнл» і президенткою «Інтерньюз-Європа». Internews у Росії допоміг тисячам журналістів познайомитися з демократичними стандартами професії. 

З 2000 року була членкинею Федеральної конкурсної комісії Міністерства Росії у справах друку, телерадіомовлення та засобів масових комунікацій. У 2002-2007 роках — віцепрезиденткою Національної асоціації телерадіомовників; на цій посаді Манана Асламазян працювала над розвитком регіонального телебачення Росії. 

У 2007 році проти Манани Асламазян порушили справу про нібито контрабанду валюти. Вона вважала це політичним переслідуванням. Тоді вона виїхала до Франції, а Internews у Росії невдовзі закрився. У 2010 році справу перекваліфікували на адміністративну.

«Детектор медіа» висловлює щирі співчуття у зв'язку з цією непоправною втратою та сумує разом із тими, хто знав Асламазян особисто.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1743
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду