detector.media
31.08.2022 08:22
У Вірменії загинула колишня голова російського фонду Internews Манана Асламазян
У Вірменії загинула колишня голова російського фонду Internews Манана Асламазян
Манані Асламазян було 70 років.

У Єревані в ДТП загинула колишня голова фонду Internews Манана Асламазян. Про це повідомила у фейсбуці журналістка Вікторія Мучник, також численні повідомлення залишили на сторінці Манани її друзі та колеги.

«Велике горе. У Єревані загинула Манана Асламазян. Збила машина. Манана наш великий друг, наша мама. Мама російської журналістики. Навіть не знаю, хто зробив більше її для нас для всіх. Біль нестерпний», — написала Мучник.

В офіційному повідомленні Internews зазначається, що Манана Асламазян протягом десятиліть роботи з Internews була наставником, порадником і другом для тисяч колег і журналістів по всьому світу: «Вона надихнула людей побачити можливості там, де інші їх не бачили, перетворивши своє бачення того, яким має бути розвиток ЗМІ, у реальність...У соцмережах її називають матріархом журналістики. Це відповідає дійсності».

Незабаром Internews оголосить про плани вшанування пам'яті та досягнень Манани Асламазян.

Манані Асламазян було 70 років. З 1974 року вона мешкала у Москві. З 1993-го була генеральною директоркою російської філії американського фонду «Інтерньюз Нетворк». У 1998 році стала членкинею правління «Інтерньюз-Інтернешнл» і президенткою «Інтерньюз-Європа». Internews у Росії допоміг тисячам журналістів познайомитися з демократичними стандартами професії. 

З 2000 року була членкинею Федеральної конкурсної комісії Міністерства Росії у справах друку, телерадіомовлення та засобів масових комунікацій. У 2002-2007 роках — віцепрезиденткою Національної асоціації телерадіомовників; на цій посаді Манана Асламазян працювала над розвитком регіонального телебачення Росії. 

У 2007 році проти Манани Асламазян порушили справу про нібито контрабанду валюти. Вона вважала це політичним переслідуванням. Тоді вона виїхала до Франції, а Internews у Росії невдовзі закрився. У 2010 році справу перекваліфікували на адміністративну.

«Детектор медіа» висловлює щирі співчуття у зв'язку з цією непоправною втратою та сумує разом із тими, хто знав Асламазян особисто.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY