Журналістка каналу «Дом» розповіла, як вирвалася з окупованої Бородянки

Журналістка каналу «Дом» розповіла, як вирвалася з окупованої Бородянки

6 Квітня 2022
2161

Журналістка каналу «Дом» розповіла, як вирвалася з окупованої Бородянки

2161
Марина Курапцева втекла від війни на Донеччині, але російська агресія наздогнала її під Києвом. Тепер вона у безпеці.
Журналістка каналу «Дом» розповіла, як вирвалася з окупованої Бородянки
Журналістка каналу «Дом» розповіла, як вирвалася з окупованої Бородянки

Журналістка телеканалу «Дом» Марина Курапцева провела тиждень у бомбосховищі в Бородянці, яку російська авіація фактично знищила цілеспрямованими нальотами і бомбардуваннями. В останній момент Марині та її рідним удалося вирватись із окупованого міста. Про це йдеться в інтерв’ю журналістки «Детектору медіа».

Марина — переселенка з Донеччини, яка 2014 року мусила покинути місто Єнакієве під Донецьком через російську агресію. «Я та моя сім’я пережили дві війни. Але ніколи не жили п’ять днів у бомбосховищі. Ніколи не перебували у вщент зруйнованому місті. Ніколи не переживали авіаударів, яким немає ліку. Ніколи не проводили 15 днів без сну, відпочинку, в дорозі, в трьох різних країнах. Ніколи не впадали у відчай до буквальної втрати свідомості», — розповідає вона.

Спершу журналістка не вірила, що війна може прийти в її містечко під Києвом, але це стало реальністю. «…коли йшли танки й інша техніка Бородянкою, вони просто били, куди хотіли. Їх ніхто не провокував. Говорили, що дехто почав геройствувати — кидати коктейлі Молотова з балконів житлових будинків. Але в людини немає стільки сили, аби докинути пляшку до дороги — вона розірветься вважайте на балконі», — каже Марина.

Після того, як почалися бомбування міста, родина сховалась у єдиному в Бородянці підземному укритті. У бомбосховищі вона підтримувала інших людей, які впадали у відчай, та відсвяткувала свій день народження.

«Я досі не знаю, чому нас не знайшли в якійсь сотні-другій метрів від Центральної вулиці. Мабуть, кацапи не могли здогадатися, що ми під аптекою, що поряд із лікарнею може бути таке бомбосховище. В пологовому будинку немає навіть нормального підвалу, є якийсь маленький — туди трупи складали, коли в моргу не брали вже. Бо загинуло багато людей, коли прилетіли літаки. Лік ішов на сотні. Бородянка невелика, ніколи не думали, що колись знадобиться одночасно стільки місць для померлих», — згадує Марина Курапцева. Її розповідь про перебування в окупованому місті під бомбами та порятунок читайте в інтерв’ю Олені Холоденко.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2161
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду