detector.media
06.04.2022 11:25
Журналістка каналу «Дом» розповіла, як вирвалася з окупованої Бородянки
Журналістка каналу «Дом» розповіла, як вирвалася з окупованої Бородянки
Марина Курапцева втекла від війни на Донеччині, але російська агресія наздогнала її під Києвом. Тепер вона у безпеці.

Журналістка телеканалу «Дом» Марина Курапцева провела тиждень у бомбосховищі в Бородянці, яку російська авіація фактично знищила цілеспрямованими нальотами і бомбардуваннями. В останній момент Марині та її рідним удалося вирватись із окупованого міста. Про це йдеться в інтерв’ю журналістки «Детектору медіа».

Марина — переселенка з Донеччини, яка 2014 року мусила покинути місто Єнакієве під Донецьком через російську агресію. «Я та моя сім’я пережили дві війни. Але ніколи не жили п’ять днів у бомбосховищі. Ніколи не перебували у вщент зруйнованому місті. Ніколи не переживали авіаударів, яким немає ліку. Ніколи не проводили 15 днів без сну, відпочинку, в дорозі, в трьох різних країнах. Ніколи не впадали у відчай до буквальної втрати свідомості», — розповідає вона.

Спершу журналістка не вірила, що війна може прийти в її містечко під Києвом, але це стало реальністю. «…коли йшли танки й інша техніка Бородянкою, вони просто били, куди хотіли. Їх ніхто не провокував. Говорили, що дехто почав геройствувати — кидати коктейлі Молотова з балконів житлових будинків. Але в людини немає стільки сили, аби докинути пляшку до дороги — вона розірветься вважайте на балконі», — каже Марина.

Після того, як почалися бомбування міста, родина сховалась у єдиному в Бородянці підземному укритті. У бомбосховищі вона підтримувала інших людей, які впадали у відчай, та відсвяткувала свій день народження.

«Я досі не знаю, чому нас не знайшли в якійсь сотні-другій метрів від Центральної вулиці. Мабуть, кацапи не могли здогадатися, що ми під аптекою, що поряд із лікарнею може бути таке бомбосховище. В пологовому будинку немає навіть нормального підвалу, є якийсь маленький — туди трупи складали, коли в моргу не брали вже. Бо загинуло багато людей, коли прилетіли літаки. Лік ішов на сотні. Бородянка невелика, ніколи не думали, що колись знадобиться одночасно стільки місць для померлих», — згадує Марина Курапцева. Її розповідь про перебування в окупованому місті під бомбами та порятунок читайте в інтерв’ю Олені Холоденко.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY