Пішов із життя правозахисник Микола Козирєв

Пішов із життя правозахисник Микола Козирєв

22 Лютого 2022
2061

Пішов із життя правозахисник Микола Козирєв

2061
Він багато років був дописувачем «Телекритики» / «Детектора медіа». Світла пам’ять.
Пішов із життя правозахисник Микола Козирєв
Пішов із життя правозахисник Микола Козирєв

Пішов із життя правозахисник, філософ, співзасновник Української Гельсінської спілки з прав людини Микола Козирєв. Йому було 83 роки. Про це повідомляє УГСПЛ.

«Ми всі знаємо цю людину як палкого борця за справедливість і права людини. Микола Кузьмич жив у непрості часи воєн і лихоліть. Народився він у Білорусі, невдовзі батько загинув на радянсько-фінській війні. Дитинство припало на часи Другої світової війни, з усіма її незгодами, голодом. Закінчив філософський факультет Ростовського університету, і вже на початку своєї кар’єри висловив свою незгоду із догмами комуністичної ідеології, через що на довгі роки опинився в немилості радянської влади. Але це була не тільки незгода. Після розстрілу шахтарів в Новочеркаську в 1962 році він розклеїв антирадянські листівки на будівлі КГБ. Микола Кузьмич працював на шахті, пізніше виховував важких підлітків. З початком перебудови заринув в суспільне життя. Був обраний депутатом останнього скликання Верховної Ради СРСР. Після розпаду СРСР активно займався правозахистом в Україні», — розповідають колеги.

Микола Козирєв був серед засновників УГСПЛ і очолював правління організації у 2014—2016 роках. Багато років він дописував для онлайн-видання «Телекритика» (з 2016 року — «Детектор медіа»).

Прощання з Миколою Козирєвим відбудеться 23 лютого о 10:00 у храмі Великомученика Пантелеймона у Вишгороді.

«Детектор медіа» висловлює глибокі співчуття всім рідним та близьким Миколи Козирєва.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2061
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду