Муждабаєв повідомив, що Інтерпол відмовив Росії в його міжнародному розшуку

Муждабаєв повідомив, що Інтерпол відмовив Росії в його міжнародному розшуку

9 Грудня 2021
1324

Муждабаєв повідомив, що Інтерпол відмовив Росії в його міжнародному розшуку

1324
Комісія Інтерполу визнала дані, надіслані Росією з метою арешту та екстрадиції Муждабаєва, такими, що не відповідають їхнім правилам.
Муждабаєв повідомив, що Інтерпол відмовив Росії в його міжнародному розшуку
Муждабаєв повідомив, що Інтерпол відмовив Росії в його міжнародному розшуку

Ведучий та заступник генерального директора кримськотатарського телеканалу ATR Айдер Муждабаєв повідомив, що Інтерпол відмовив Росії в його міжнародному розшуку.

За його словами, про це рішенння його днями офіційно повідомили з офісу Інтерполу в Ліоні (Франція). 

«Дякую всім, хто доклав зусиль до цієї знакової перемоги, яка, можливо, допоможе й іншим людям, яких російский рейх переслідує як «своїх» громадян, хоча я свій паспорт із заявою про відмову від їхнього громадянства через агресію проти України офіційно відправив їм багато років тому, а Олег Сенцов, пост у ФБ на захист якого став приводом для переслідування мене, взагалі ніколи не був їхнім громадянином», — зазначив журналіст.

У витягу з повного тексту рішення, який наводить Муждабаєв, повідомляється, що у РФ журналіста звинувачують у публічному виступі за насильство проти російських військових в Україні. 

У своєму запиті РФ посилалась на фейсбук-сторінку журналіста, на якій він нібито «опублікував публічний заклик до терористичної діяльності, публічне виправдання тероризму».

Комісія Інтерполу визнала дані, надіслані Росією з метою арешту та екстрадиції Муждабаєва, такими, що не відповідають їхнім правилам. Зокрема, висловила сумнів, що той переховується від слідчих органів, оскільки є публічною персоною та телеведучим.

«Комісія вважає, що ця справа має переважно політичний вимір і що збереження даних не відповідатиме статті 3 Статуту Інтерполу», — цитує Муждабаєв рішення Інтерполу.

Раніше Айдер Муждабаєв надіслав звернення до Інтерполу через пропаганду та переслідування РФ кримських татар

Нагадаємо, 23 травня 2020 року Айдер Муждабаєв повідомив, що російські слідчі порушили проти нього справу за статтею про виправдовування та пропаганду тероризму

Головне слідче управління Слідчого комітету РФ 25 червня повідомило, що заочно пред'явило йому звинувачення в «тероризмі» та нібито оголосило його в міжнародний розшук. 

26 червня Басманний районний суд Москви заочно взяв під варту на два місяці  Айдера Муждабаєва.

Фото: facebook.com/ayder.muzhdabaev

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1324
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду