Головного редактора Bild звільнили через романтичні стосунки зі співробітницями

Головного редактора Bild звільнили через романтичні стосунки зі співробітницями

19 Жовтня 2021
1749

Головного редактора Bild звільнили через романтичні стосунки зі співробітницями

1749
Навесні 2021-го його відстороняли від посади через звинувачення з боку колежанок у булінгу та зловживанні владою.
Головного редактора Bild звільнили через романтичні стосунки зі співробітницями
Головного редактора Bild звільнили через романтичні стосунки зі співробітницями

Головного редактора сайту німецької газети Bild Джуліана Райхельта звільнили через романтичні стосунки зі співробітницями видання. Про це йдеться в заяві видавничого дому Axel Springer.

«У результаті моніторингу преси останніми днями компанія отримала нові дані про нинішню поведінку Джуліана Райхельта. Правління дізналося, що Джуліан Райхельт не поділяв чітко особисті і професійні питання навіть після завершення процедури перевірки навесні 2021 року і повідомив правлінню неправду», – наголошується у заяві.

Навесні 2021-го Райхельта відстороняли від посади через звинувачення з боку колежанок у булінгу та зловживанні владою. Тоді, після проведення перевірки, правління і наглядова рада дійшли висновку, що Райхельт робив помилки, але їх можна пробачити і дати другий шанс.

Проти головного редактора не було заяв про сексуальні домагання або насильство. Але до правління надійшли нові повідомлення про наявність у нього романтичних стосунків із колежанками та зловживанням владою на фоні цього – шляхом надання кар'єрних переваг певним співробітницям.

Наразі у Axel Springer немає чітких вимог, які регулюють відносини між співробітниками. Однак на тлі подій цього року правління вирішило, що в майбутньому має з'явитися зобов'язання прозоро розкривати особисті відносини на робочому місці, які можуть викликати конфлікт інтересів.

У Axel Springer заявили, що, хоч і дізналися про неналежну поведінку головного редактора зі ЗМІ, планують подавати судові позови проти видань, які отримали та опублікували конфіденційну інформацію – протоколи допиту свідків у справі Райхельта.

Посаду головного редактора і члена правління Bild замість Рейхельта обійматиме Йоханнес Бойє, який зараз є головредом Welt am Sonntag (також належить видавничому дому Axel Springer).

Нагадаємо, раніше голова «Укрексімбанку» Євген Мецгер, який є фігурантом у справі щодо перешкоджання роботі журналістів «Схем», написав заяву на звільнення. 

Фото: tagesspiegel.de

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1749
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду