detector.media
19.10.2021 10:53
Головного редактора Bild звільнили через романтичні стосунки зі співробітницями
Головного редактора Bild звільнили через романтичні стосунки зі співробітницями
Навесні 2021-го його відстороняли від посади через звинувачення з боку колежанок у булінгу та зловживанні владою.

Головного редактора сайту німецької газети Bild Джуліана Райхельта звільнили через романтичні стосунки зі співробітницями видання. Про це йдеться в заяві видавничого дому Axel Springer.

«У результаті моніторингу преси останніми днями компанія отримала нові дані про нинішню поведінку Джуліана Райхельта. Правління дізналося, що Джуліан Райхельт не поділяв чітко особисті і професійні питання навіть після завершення процедури перевірки навесні 2021 року і повідомив правлінню неправду», – наголошується у заяві.

Навесні 2021-го Райхельта відстороняли від посади через звинувачення з боку колежанок у булінгу та зловживанні владою. Тоді, після проведення перевірки, правління і наглядова рада дійшли висновку, що Райхельт робив помилки, але їх можна пробачити і дати другий шанс.

Проти головного редактора не було заяв про сексуальні домагання або насильство. Але до правління надійшли нові повідомлення про наявність у нього романтичних стосунків із колежанками та зловживанням владою на фоні цього – шляхом надання кар'єрних переваг певним співробітницям.

Наразі у Axel Springer немає чітких вимог, які регулюють відносини між співробітниками. Однак на тлі подій цього року правління вирішило, що в майбутньому має з'явитися зобов'язання прозоро розкривати особисті відносини на робочому місці, які можуть викликати конфлікт інтересів.

У Axel Springer заявили, що, хоч і дізналися про неналежну поведінку головного редактора зі ЗМІ, планують подавати судові позови проти видань, які отримали та опублікували конфіденційну інформацію – протоколи допиту свідків у справі Райхельта.

Посаду головного редактора і члена правління Bild замість Рейхельта обійматиме Йоханнес Бойє, який зараз є головредом Welt am Sonntag (також належить видавничому дому Axel Springer).

Нагадаємо, раніше голова «Укрексімбанку» Євген Мецгер, який є фігурантом у справі щодо перешкоджання роботі журналістів «Схем», написав заяву на звільнення. 

Фото: tagesspiegel.de

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY