Прямий канал заявив про відмову в акредитації на саміт «Україна-ЄС» (ОНОВЛЕНО)

Прямий канал заявив про відмову в акредитації на саміт «Україна-ЄС» (ОНОВЛЕНО)

12 Жовтня 2021
2322

Прямий канал заявив про відмову в акредитації на саміт «Україна-ЄС» (ОНОВЛЕНО)

2322
Прямий канал стверджує, що його кореспондентів не пустили на захід без обґрунтування причини.
Прямий канал заявив про відмову в акредитації на саміт «Україна-ЄС» (ОНОВЛЕНО)
Прямий канал заявив про відмову в акредитації на саміт «Україна-ЄС» (ОНОВЛЕНО)

У вівторок, 12 жовтня, журналісти Прямого каналу повідомили про відмову в акредитації на саміт «Україна-ЄС», який проходить у Києві за участі президента Володимира Зеленського, президента Європейської ради Шарля Мішеля і очільниці Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн.

За словами кореспондентки Прямого Ганни Дзьоби, в акредитації було відмовлено без пояснення причини.

«Варто зазначити, що цього разу телеканал "Прямий" знову залишився без акредитації від Офісу президента. Нас попросту не пустили на цей захід без обґрунтування причини. До прикладу, телеканал "1+1" потрапив аж трьома групами, телеканал "Дом" двома групами», – заявила кореспондентка.

Дзьоба стверджує, що висвітлювати саміт мають змогу понад 80 засобів масової інформації, однак раніше у пункті про акредитацію йшлося про те, що допускається не більше 50 медіа.

Як повідомив «Детектору медіа» шеф-редактор громадсько-політичного мовлення  телеканалу «Дом» Олексій Мацука, канал отримав акредитацію на загальних підставах і лише для однієї знімальної групи.

«Детектор медіа» звернувся по коментар до Офісу президента щодо відмови Прямому в акредитації на захід.

У травні журналістам Прямого відмовили в акредитації на заходи за участю президента Зеленського та держсекретаря США Ентоні Блінкена. В ОП пояснили, що обмежили кількість представників ЗМІ на заході через карантинні заходи.  

У серпні Прямий канал заявив, що Офіс президента перешкоджає висвітлювати візит Володимира Зеленського до США. Представники офісу Зеленського нібито не допускали телеканал до графіку подій в рамках візиту, блокували акредитації та активно перешкоджали журналістці мовника Катерині Лісуновій. 

Речник президента Сергій Никифоров у коментарі «Детектору медіа» зазначив, що Лісунова  може звернутися до поліції, якщо вважає, що були факти «перешкоджання журналістській діяльності».

5 жовтня Прямий канал повідомив про відмову в акредитації на захід за участю президента Зеленського та президента Ізраїлю Іцхака Герцога, який перебував в Україні з державним візитом. В Офісі президента «Детектору медіа» повідомили, що відмова в акредитації пов'язана із обмеженою кількістю місць в пресзалі.

Прямий канал – український інформаційний телеканал, мовить з 24 серпня 2017 року. 18 лютого 2021 року офіційним власником Прямого каналу став п'ятий президент Петро Порошенко. 

За словами Порошенка, він викупив Прямий за «великі гроші» через нібито плани влади закрити мовника. Суму угоди Порошенко не уточнив. Кінцевим бенефіціарним власником Прямого стала компанія «Prime Assets Capital», структура якої повністю належить п’ятому президенту. 

Офіс президента заперечив, що РНБО готувала санкції проти Прямого задля закриття мовника. 

ОНОВЛЕННЯ: Доданий коментар Олексія Мацки 

Фото: пресслужба президента України

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2322
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду