43 діячів кіно відзначили державними нагородами

43 діячів кіно відзначили державними нагородами

12 Вересня 2021
2533
12 Вересня 2021
17:23

43 діячів кіно відзначили державними нагородами

2533
Серед нагороджених — і ексколеги Володимира Зеленського по телебаченню.
43 діячів кіно відзначили державними нагородами
43 діячів кіно відзначили державними нагородами

Відповідний указ підписав 11 вересня, у День українського кіно, президент Володимир Зеленський, повідомили на сайті його офіційного інтернет-представництва.

Згідно з указом, за значний особистий внесок у розвиток кіномистецтва, вагомі творчі здобутки та високу професійну майстерність орденом «За заслуги» ІІІ ступеня президент нагородив 17 митців і діячів сфери: акторів театру і кіно Станіслава Боклана, Олексадра Кобзаря, Романа Луцького, Дмитра Суржикова, актора і продюсера Юрія Горбунова, кінорежисера Сергія Буковського, кінорежисера й продюсера Андрія Дончика, кінорежисерів і сценаристів Михайла Іллєнка, Олега Фіалка, кінорежисера й актора Анатолія Матешка, кінорежисера й голову Національної спілки кінематографістів України Олександра Янчука, сценариста Анатолія Крима, кінооператорів Сергія Михальчука, Олега Муту, оператора-постановника Сергія Смичка, оператора Антона Фурсу, режисера монтажу Олександра Чорного.

Орденом княгині Ольги ІІІ ступеня президент постановив нагородити акторок театру й кіно Людмилу Єфіменко, Катерину Кістень, Лесю Самаєву і Ольгу Сумську.

Медаллю «За працю і звитягу» відзначили начальника відділу Державного агентства України з питань кіно Ігоря Бударіна, операторку Ольгу Журбу та звукорежисера Василя Євтушенка.

Президент постановив присвоїти почесне звання «Народний артист України» акторці театру і кіно, заслуженій артистці Української РСР (1980) Ніні Антоновій, у доробку якої понад 100 ролей у фільмах і серіалах. «Заслуженими артистами» стали четверо мисткинь — акторки Марина Кошкіна, Катерина Мочалова, Дар'я Петрожицька, Оксана Черкашина.

Звання «Заслужений діяч мистецтв України» присвоїли кінорежисерці й сценаристці Аліні Горловій, композиторці Аллі Загайкевич, оператору-постановнику Юрію Королю, режисеру-аніматору Олегу Маломужу, композитору Микиті Моісеєву, кінорежисеру та продюсеру Володимиру Мулі, кінооператору-постановнику Ярославу Пілунському, композитору Андрію Пономарьову, кінорежисеру, сценаристу та продюсеру Дмитрові Томашпольському.

Звання «Заслужений працівник культури України» отримали завідувачка сектору Державного агентства України з питань кіно Олена Вакуленко, художник-постановник Владислав Дудко, художник з костюмів Костянтин Кравець, художник-постановник Владлен Одуденко, художниця-костюмерка Анастасія Сутягіна.

Нагадаємо, до Дня українського кіно президент видав також інший указ. У ньому Володимир Зеленський дав 6 завдань уряду щодо розвитку кінематографу в Україні.

Фото: soroka.ternopil.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2533
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду