Кіркорову заборонили в’їзд в Україну

Кіркорову заборонили в’їзд в Україну

4 Серпня 2021
7894

Кіркорову заборонили в’їзд в Україну

7894
Підставами для такого рішення стали заяви Кіркорова щодо Криму та його виступи, зокрема — на концерті «Кримська весна».
Кіркорову заборонили в’їзд в Україну
Кіркорову заборонили в’їзд в Україну

Служба безпеки України на три роки заборонила російському артисту та продюсеру Філіпу Кіркорову в’їзд до України. Про це «Детектору медіа» повідомило джерело в правоохоронних органах.

Підставами для такого рішення стали заяви Кіркорова щодо статусу Криму та пропагандистські концерти, зокрема — виступ на концерті «Кримська весна» в Москві, присвяченому сьомій річниці окупації півострова РФ.

«Детектор медіа» звернувся до СБУ з запитом та до речника Державної прикордонної служби Андрія Демченка за коментарем.

Нагадаємо, 23 червня за поданням Служби безпеки України російського співака й продюсера Філіпа Кіркорова включили до переліку осіб, які створюють загрозу нацбезпеці України. Підставами для рекомендацій СБУ стали неодноразові пропагандистські концерти та заяви Кіркорова щодо статусу Криму. 24 червня Кіркоров записав свою відеореакцію. Він вважає, у такий спосіб «чиновники» набирають собі політичних очок, «паразитуючи на націоналістичних гаслах». А йому ця заборона лише «допомагає ставати популярнішим». 27 червня 2021 року Мінкульт повідомив, що виключає Кіркорова з цього списку.

Фото: стопкадр

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7894
Читайте також
09.07.2021 12:45
Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки
7 984
04.07.2021 11:00
Андрій Кокотюха
«Детектор медіа»
5 977
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Валерій.
993 дн. тому
Як? Заслуженому артисту України заборонили в*їджати в Україну? Щось власті недотямкували. Спочатку треба було позбавити звання, і лише потім...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду