Маркетинг-директор стартапу Fozzy Group підтримав російського репера Басту і образив українців

Маркетинг-директор стартапу Fozzy Group підтримав російського репера Басту і образив українців

28 Червня 2021
5649

Маркетинг-директор стартапу Fozzy Group підтримав російського репера Басту і образив українців

5649
У Fozzy Group повідомили, що він склав повноваження на період службового розслідування.
Маркетинг-директор стартапу Fozzy Group підтримав російського репера Басту і образив українців
Маркетинг-директор стартапу Fozzy Group підтримав російського репера Басту і образив українців
Блогер та один із маркетинг-директорів стартапу торгово-промислової групи Fozzy Group («Сільпо», «Фора» та інші мережі) В’ячеслав Баранський у своїх  Facebook-сторіз підтримав російського співака Басту та висміяв «європейські цінності» України.
Сторіз Баранського про концерт російського співака Басти, «сільську тупість» й «гідність» обурило багатьох користувачів соцмереж. Вони вимагають бойкотувати супермаркети мережі, поки В’ячеслава Баранського не звільнять, повідомляє «ВВС Україна».
У Fozzy Group повідомили, що проводять службове розслідування, на час його проведення В’ячеслав Баранський склав свої повноваження.
Сам блогер пізніше пояснив, що писав ці думки для обмеженого кола друзів, які «знають його проукраїнську позицію», але визнав, що «перегнув палку».
Російський репер Баста (Василій Вакуленко) раніше виступав у анексованому Криму, а у 2017 році обирав «найкращу пісню про Кримський міст».
2017 року Басту включили в чорний список за поданням СБУ. Однак, згідно із законом, якщо за три роки заборони на в'їзд в Україну особа жодного разу більше не відвідував окупований Крим, то санкцію автоматично анулюють. Це повідомив LIGA.net співробітник СБУ.
25 червня Баста виступав у Києві. 
«Красава Баста! Сільську тупість переможе тільки місто, яке кладе б… (Ігнорує –  Ред.) на цінності села», –  йдеться в одній зі сторіз В’ячеслава Баранського.
«Чому більшість пострадянських країн нормально розвиваються. А Україні дісталися лише "гідність" та "європейські цінності"», – говориться в іншій його історії.
Ці скріни опублікував у соцмережах активіст Сергій Стерненко та ряд медіа.
У Fozzy Group пояснили, що В’ячеслав Баранський приєднався як маркетинг-директор одного зі стартапів групи 4 місяці тому. «Рішення про подальшу співпрацю зі Славою ми будемо приймати після детального вивчення всіх фактів. Наразі Слава склав свої повноваження на період службового розслідування», – додали у Fozzy Group.
У групі запевнили, що не поділяють висловлювання Баранського і наголосили, що Fozzy Group і зокрема «Сільпо» займають проукраїнську позицію".
Пізніше Баранський пояснив свою позицію: «Мені хочеться передати контекст ситуації, що це були висловлювання - грубі і цинічні - для кола друзів і знайомих, які знають мене, знають мою проукраїнську позицію і знають контекст, в якому писалося кожне повідомлення. Бачу, і для них я перегнув палку».

Нагадаємо, із російського репера Басти, який виступав в окупованому Криму, зняли заборону на в’їзд в Україну. У СБУ пояснили: згідно з законом, якщо за три роки заборони на в'їзд в Україну винуватець жодного разу більше не відвідував окупований Крим, то санкцію автоматично анулюють.

Додамо, російського співака Філіпа Кіркорова виключили з переліку осіб, що загрожують національній безпеці України. Міністерство культури та інформполітики зробило це на прохання Служби безпеки України.

Філіпа Кіркорова внесли до переліку осіб, які створюють загрозу нацбезпеці України, 23 червня 2021 року. У цьому списку було 201 прізвище.

Ілюстрація: «ВВС Україна»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5649
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду