Богатов вважає «пострілом у спину» рішення «Голосу» про його виключення з фракції в Київраді

Богатов вважає «пострілом у спину» рішення «Голосу» про його виключення з фракції в Київраді

18 Лютого 2021
1548

Богатов вважає «пострілом у спину» рішення «Голосу» про його виключення з фракції в Київраді

1548
Депутат розповів, що публічно не реагував на конфлікт з паном Капицею через рекомендації медійників «Голосу».
Богатов вважає «пострілом у спину» рішення «Голосу» про його виключення з фракції в Київраді
Богатов вважає «пострілом у спину» рішення «Голосу» про його виключення з фракції в Київраді

Депутат Київської міської ради Костянтин Богатов вважає «пострілом у спину» рішення політичної ради партії «Голос», яка рекомендувала виключити його зі складу фракції після конфлікту зі сценаристом та співведучим «Телебачення Торонто», стендап-коміком Владиславом Капицею. Про це він повідомив 18 лютого в Facebook.

Депутат розповів, що публічно не реагував на конфлікт з паном Капицею, бо три дні медійники «Голосу» не рекомендували йому виходити в ефір і давати коментарі журналістам.

Він сказав, що нині не має бажання говорити про цей конфлікт. Лише додав, що іницдент почався з образливих, на думку пана Богатова, висловлювань стедап-коміка про кінотеатр «АртБатислава». Депутат називає проєкт своїм «дітищем, у якій вклав сили, час та душу». Водночас він визнав, що не стримався та розлютився.

«Мені вистрілили в спину, вистрілила політрада партії "Голос" і моя фракція в Київраді, – сказав депутат. – У цьому конфлікті ми програли медійно молодим, але обдарованим хлопцям. На жаль, партія "Голос" програла в квадраті – спочатку медійно, а потім здавши своїх. <…> Основною причиною виключення мене з фракції назвали мою негнучкість і те, що я якось не концептуально вибачився».

Нагадаємо, 14 лютого 2021 року в Києві на сценариста та співведучого «Телебачення Торонто», стендапера Владислава Капицю напав депутат Київської міської ради від партії «Голос» Костянтин Богатов. Депутату, за словами співведучого «Телебачення Торонто», не сподобалася лайка у виступі коміка Дмитра Поліщука й він зажадав зупинити шоу. У Владислава Капиці після нападу «синяк, трохи здерта від дверей шкіра на руці та зламані окуляри».

Депутат Київради 15 лютого вибачився перед паном Владиславом у коментарях до його допису в Facebook. Голова секретаріату міського осередку «Голос. Київ» Юрій Богданов теж вибачився за поведінку Костянтина Богатова та повідомив, що на рівні фракції та Київського осередку стосовно цього інциденту проведуть «внутрішній розбір».

16 лютого Владислав Капиця подав заяву до поліції та попросив відкрити провадження за ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження) та ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

17 лютого політична рада партії «Голос» рекомендувала виключити Костянтина Богатова зі складу фракції в Київській міськраді. У партії уточнили, що депутат відмовився добровільно скласти мандат. 

Фото: стоп-кадр

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1548
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду