Депутат Київради напав на сценариста та співведучого «Телебачення Торонто» (ДОПОВНЕНО)

Депутат Київради напав на сценариста та співведучого «Телебачення Торонто» (ДОПОВНЕНО)

16 Лютого 2021
5082

Депутат Київради напав на сценариста та співведучого «Телебачення Торонто» (ДОПОВНЕНО)

5082
Костянтин Богатов вибачився перед Владиславом Капицею, а голова секретаріату міського осередку «Голос. Київ» пообіцяв «внутрішній розбір».
Депутат Київради напав на сценариста та співведучого «Телебачення Торонто» (ДОПОВНЕНО)
Депутат Київради напав на сценариста та співведучого «Телебачення Торонто» (ДОПОВНЕНО)

У Києві 14 лютого на сценариста та співведучого «Телебачення Торонто», стендапера Владислава Капицю напав депутат Київської міської ради від партії «Голос» Костянтин Богатов. Про це пан Капиця повідомив увечері 15 лютого в Facebook.

Він розповів, що конфлікт стався під час стендап-шоу в кінотеатрі «Братислава». Депутату, за словами співведучого «Телебачення Торонто», не сподобалася лайка у виступі коміка Дмитра Поліщука й він зажадав зупинити шоу.

«Після цього він бє мене по обличчю, попутно зачіпаючи телефон, яким я знімав його. Телефон вилітає, відео вимикається, але частина зберігається. Потім я блокую наступний удар, ловлю його та відштовхую. Це буквально сталось за секунд 20», – сказав сценарист «Телебачення Торонто» та додав, що інші глядачі допомогли вивести Костянтина Богатова з приміщення та викликали поліцію.

У Владислава Капиці після нападу «синяк, трохи здерта від дверей шкіра на руці та зламані окуляри». ДОПОВНЕНО: Владислав Капиця повідомив «Детектору медіа», що 16 лютого планує подати заяву до поліції.

Депутат Київради 15 лютого вибачився перед паном Владиславом: «Моя реакція на стендап вашого друга була неадекватною, я не був знайомий з цим жанром і так відреагував на нецензурну лексику. Визнаю, що відреагував неадекватно, перепрошую. Єдине, що ви могли б додати в ваш пост те, з чого все почалося – з образливих зауважень на адресу "АртБратислави". Мені здається у артистів всіх жанрів не прийнято лаяти сцену на якій вони виступають. Це не виправдовує мою різкість і подальший конфлікт, але вносить ясність з чого все почалося».

Голова секретаріату міського осередку «Голос. Київ» Юрій Богданов теж вибачився за поведінку Костянтина Богатова та повідомив, що на рівні фракції та Київського осередку стосовно цього інциденту проведуть «внутрішній розбір». «Ми проведемо внутрішній розбір інциденту і будемо ініціювати максимально можливе покарання з нашого боку. Особисто я вважаю що дії Костянтина нічим не можуть бути виправдані», – написав він у коментарях до допису співведучого «Телебачення Торонто».

«Детектор медіа» 16 лютого звернувся до пана Богатова за коментарем. Він не відповідав на запити протягом двох днів. 18 лютого депутат надіслав своє відео, у якому розповів, що публічно не реагував на конфлікт з паном Капицею через рекомендації медійників «Голосу».

Нагадаємо, 14 вересня 2020 року в Києві невідомі напали на сценариста і співведучого шоу «#@)₴?$0 з Майклом Щуром» Єгора Шатайла перед виступом на стендап-концерті. Вони повалили його на землю та залили обличчя газом. 

Слідчі Дніпровського УП ГУ НП зареєстрували кримінальне провадження за ч. 1 ст. 125 КК України (умисне легке тілесне ушкодження). Пізніше Київська місцева прокуратура перекваліфікувала справу на ч. 4 ст. 296 КК України (хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом, якщо вони вчинені із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень).

На фото Костянтин Богатов (ліворуч) та Владислав Капиця (праворуч)

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5082
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду