Російському ведучому Корчевникову заборонили в'їзд в Україну

Російському ведучому Корчевникову заборонили в'їзд в Україну

21 Жовтня 2020
2438

Російському ведучому Корчевникову заборонили в'їзд в Україну

2438
Прикордонники провели додаткову перевірку щодо ведучого лише після розголосу в ЗМІ.
Російському ведучому Корчевникову заборонили в'їзд в Україну
Російському ведучому Корчевникову заборонили в'їзд в Україну

Російському ведучому, генеральному директору російського православного телеканалу «Спас» Борису Корчевникову на три роки заборонили в'їзд в Україну через незаконне відвідування окупованого Криму. Про це 21 жовтня повідомила Державна прикордонна служба України.

Напередодні Борис Корчевников опублікував фото з Міжнародного аеропорту «Київ» імені Ігоря Сікорського.

Державна прикордонна служба пояснила, що російського ведучого пустили до України, адже не отримували жодних доручень від правоохоронців щодо нього. «Після появи в засобах масової інформації повідомлень про незаконне відвідування даною особою тимчасово окупованого Росією Криму, прикордонники провели додаткову перевірку та знайшли підтвердження вказаним іноземцем українського законодавства. Як наслідок, Корчевнікову Б.В. винесено заборону в'їзду в Україну на 3 роки», – йдеться в повідомленні.

У відомстві додали, що Бориса Корчевникова вже видворили з України, він 20 жовтня вилетів авіарейсом «Київ-Стамбул».

Нагадаємо, 15 жовтня 2019 року до Києва приїхав російський ведучий, генеральний директор російського православного телеканалу «Спас» Борис Корчевников. Борис Корчевников відвідував окупований Крим, також – був внесений Україною до санкційного списку осіб через позицію щодо конфлікту на Донбасі та окупації Криму та має російську медаль ордена «За заслуги перед Вітчизною» I ступеня – за високий професіоналізм і об’єктивність у висвітленні подій в Республіці Крим.

Згодом у СБУ пояснили, що російського ведучого пустили в Україну, бо завершився термін заборони йому на в’їзд. 

У квітні 2020 року Служба безпеки України закрила кримінальне провадження проти Бориса Корчевникова.

Фото: Борис Корчевников / Instagram 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2438
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Василий
1274 дн. тому
Пока пограничники "жевали" сопли 5 дней, это падло за все это время в Украине сделало свое дело. Ведь он не проста так приезжал в Киев. Где СБУ-оторвитесь от "погони" за бизнесменами и выполняйте прямые свои обязанности по выявлению контры
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду