detector.media
21.10.2020 10:59
Російському ведучому Корчевникову заборонили в'їзд в Україну
Російському ведучому Корчевникову заборонили в'їзд в Україну
Прикордонники провели додаткову перевірку щодо ведучого лише після розголосу в ЗМІ.

Російському ведучому, генеральному директору російського православного телеканалу «Спас» Борису Корчевникову на три роки заборонили в'їзд в Україну через незаконне відвідування окупованого Криму. Про це 21 жовтня повідомила Державна прикордонна служба України.

Напередодні Борис Корчевников опублікував фото з Міжнародного аеропорту «Київ» імені Ігоря Сікорського.

Державна прикордонна служба пояснила, що російського ведучого пустили до України, адже не отримували жодних доручень від правоохоронців щодо нього. «Після появи в засобах масової інформації повідомлень про незаконне відвідування даною особою тимчасово окупованого Росією Криму, прикордонники провели додаткову перевірку та знайшли підтвердження вказаним іноземцем українського законодавства. Як наслідок, Корчевнікову Б.В. винесено заборону в'їзду в Україну на 3 роки», – йдеться в повідомленні.

У відомстві додали, що Бориса Корчевникова вже видворили з України, він 20 жовтня вилетів авіарейсом «Київ-Стамбул».

Нагадаємо, 15 жовтня 2019 року до Києва приїхав російський ведучий, генеральний директор російського православного телеканалу «Спас» Борис Корчевников. Борис Корчевников відвідував окупований Крим, також – був внесений Україною до санкційного списку осіб через позицію щодо конфлікту на Донбасі та окупації Криму та має російську медаль ордена «За заслуги перед Вітчизною» I ступеня – за високий професіоналізм і об’єктивність у висвітленні подій в Республіці Крим.

Згодом у СБУ пояснили, що російського ведучого пустили в Україну, бо завершився термін заборони йому на в’їзд. 

У квітні 2020 року Служба безпеки України закрила кримінальне провадження проти Бориса Корчевникова.

Фото: Борис Корчевников / Instagram 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY