Каннський фестиваль усе ж відбудеться в 2020 році

Каннський фестиваль усе ж відбудеться в 2020 році

29 Вересня 2020
2208
29 Вересня 2020
13:58

Каннський фестиваль усе ж відбудеться в 2020 році

2208
Раніше організатори скасували фестиваль через пандемію коронавірусної інфекції.
Каннський фестиваль усе ж відбудеться в 2020 році
Каннський фестиваль усе ж відбудеться в 2020 році

Каннський кінофестиваль відбудеться 27-29 жовтня 2020 року в скороченому форматі та називатиметься «Спеціальні Канни». Про це 28 вересня повідомив оргкомітет фестивалю.

«Це те, на що ми всі сподівались, і зараз вирішено: фестиваль відбудеться в Каннах цього особливого року, на ньому представлять ​​частину офіційного відбору 2020 року», – йдеться в повідомленні.

Він відбудеться в Палаці фестивалів і конгресів за скороченою програмою. У межах кінофестивалю покажуть чотири фільми із 56 фільмів офіційної програми: «Справжні матері» Наомі Кавасе (Японія), «Початок» Деі Кулумбегашвілі (Грузія), «Тріумф» Еммануеля Курколя та «Два Альфреда» Брюно Подалідеса (Франція).

У межах програми Cinéfondation покажуть відібрані для конкурсу короткометражні фільми й стрічки молодих режисерів, за які журі присудить нагороди. Водночас головну нагороду фестивалю «Золоту пальмову гілку» за найкращий фільм фестивалю цьогоріч не вручатимуть.

Наступний 74-й Каннський кінофестиваль відбудеться з 11 по 22 травня 2021 року.

Нагадаємо, 19 березня 2020 року організатори Каннського кінофестивалю, який мав відбутися 12-23 травня, відклали його через загрозу поширення коронавірусу. Повідомлялося, що кінофестиваль може пройти наприкінці червня або на початку липня.

Коли 13 квітня президент Франції Еммануель Макрон оголосив про продовження карантину до середини літа, організатори заявили, що фестиваль відкладається на невизначений термін. 19 квітня оргкомітет повідомив, що цьогоріч фестиваль  проведуть в онлайн-форматі з 22 до 26 червня.

Проте в травні 2020 року президент фестивалю П'єр Лескур оголосив, що в 2020 році Каннський кінофестиваль вирішили взагалі не проводити.  

Фото: Special Cannes

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2208
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду