Оголошено переможців Національного конкурсу журналістських розслідувань

Оголошено переможців Національного конкурсу журналістських розслідувань

17 Вересня 2020
2536
17 Вересня 2020
20:45

Оголошено переможців Національного конкурсу журналістських розслідувань

2536
Переможцями стали роботи проєкту «Слідство.Інфо».
Оголошено переможців Національного конкурсу журналістських розслідувань
Оголошено переможців Національного конкурсу журналістських розслідувань

17 вересня Media Development Foundation оголосив переможців Національного конкурсу журналістських розслідувань.

Перше місце і головну нагороду в конкурсі здобули Євгенія Моторевська та Дмитро Реплянчук, «Слідство.Інфо», з роботою «Я – бот».

Спеціальну відзнаку в конкурсі отримала Катерина Лихогляд, «Слідство.Інфо», з роботою «Тюрма можливостей»

Роботи конкурсантів оцінювало журі, до якого входять провідні українські та іноземні журналісти, редактори та експерти: Олег Хоменок, Зураб Аласанія, Бектур Іскендер, Настя Станко, Інна Кузнецова, Олекса Шалайський, Валентина Самар, Володимир Тхорик, Отар Довженко, Світлана Остапа, Ольга Руденко, Катерина Горчинська, Андрій Яницький, Тарас Петрів, Максим Скубенко.

Також до фіналу Національного конкурсу журналістських розслідувань потрапили:

  1. «Bihus.Info», Вадим Понька, Вадим Коршенко, Юлія Химерик, Леся Іванова. «Ексклюзивні авто і 20 млн понтів нового керівника Миколаївської СБУ».
  2. «Слідство.Інфо», Вероніка Мелкозьорова, Обрі Белфорд. «Як вихідці з Радянського союзу допомагають адвокату Трампа шукати компромат в Україні»
  3. «Схеми», Валерія Єгошина. «Слуга власного бізнесу»: кіпрська таємниця депутата Холодова».
  4. Liga.net, Сергій Шевчук. «Золотая пирамида: B2B Jewelry привлекает деньги под 400%, и бесплатно “продает” украшения».
  5. «Схеми», Любомира Ремажевська. «Надра на експорт»: як друг Путіна возить українську сировину в Росію, де вона потрапляє в оборонку».
  6. «Схеми», Георгій Шабаєв. «Посади мене, якщо зможеш»: безхмарне життя експрокурора після гучного затримання на хабарі (розслідування).
  7. «Схеми», Надія Бурдєй. «Україна-США: подвійні правила олігарха Ахметова».
  8. «Суспільне», Інна Білецька. «Дрогобич 101/1: Чому трапився обвал будинку?».

Організатори Національного конкурсу журналістських розслідувань - Media Development Foundation та Інститут розвитку регіональної преси, за підтримки Internews та об’єднання журналістів-розслідувачів SCOOP. 

Національний конкурс журналістських розслідувань та спеціальних репортажів було запроваджено у 2014 році ініціативою YanukovychLeaks та Media Development Foundation, газетою Kyiv Post за підтримки SCOOP та за участі інтернет-видання «Українська правда».

Media Development Foundation – центр медіаекспертизи для посилення можливостей журналістів та медіаорганізацій в Східній Європі та країнах Східного партнерства.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2536
Читайте також
02.09.2020 12:04
Андрій Яніцький
для «Детектора медіа»
3 445
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду