Телекомпанія «Прилуки» заявила в поліцію про перешкоджання

12 Вересня 2020
1368
12 Вересня 2020
10:07

Телекомпанія «Прилуки» заявила в поліцію про перешкоджання

1368
Комунальна телекомпанія «Прилуки» з Чернігівської області заявила про перешкоджання законній професійній діяльності й тиск з боку сторонніх осіб.
Телекомпанія «Прилуки» заявила в поліцію про перешкоджання

Про це йдеться у сюжеті телеканалу «Новий Чернігів».

Інцидент розпочався в Прилуцькому міськрайонному суді, де розглядалася справа за позовом міської голови Прилук Ольги Попенко до громадської організації «Прилуцький козацький полк» про захист честі, гідності, ділової репутації та спростування інформації.

Як повідомляє авторка сюжету, голова громадської організації вимагав від журналістки телекомпанії «Прилуки» пояснень щодо причини її візиту на засідання та з’ясовував замовника матеріалу. А після засідання декілька чоловіків прийшли на телекомпанію «Прилуки» й далі вимагали пояснень від журналістки.

Телекомпанія «Прилуки» є комунальним підприємством Прилуцької міської ради, а голова міської ради є стороною судової справи. У сюжеті голова Прилуцького козацького полку в коридорі суду каже журналістці «Прилук», що він на неї не тисне.

Коли в офіс телекомпанії прийшли сторонні люди, очільниця «Прилук» Ірина Павлютіна викликала поліцію. У сюжеті поліцейський каже чоловікам, щоб вони писали до телекомпанії офіційний запит, якщо хочуть отримати якісь пояснення.

Ірина Павлютіна повідомила, що звернулась із заявами до правоохоронних органів, Прилуцької міської ради та Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. А завідувач неврологічним відділенням прилуцької лікарні сказав, що журналістку, яка була присутня на судовому засіданні, госпіталізували з «гіпертонічним кризом та вираженим невротичним синдромом».

Речниця Національної поліції у Чернігівській області Юлії Ковтун повідомила телеканалу «Новий Чернігів», що відкрито кримінальне провадження за фактом перешкоджання журналістській діяльності.

Нагадаємо, у Прилуцького козацького полку є конфлікт і судовий процес із міською головою Прилук, а також конфлікт із Прилуцькою міською організацією ветеранів, яку Полк звинувачує в підтримці міської влади. Заснована міською радою комунальна телекомпанія «Прилуки» висвітлює ці конфлікти. Один із сюжетів про конфлікт між Прилуцьким козацьким полком та Прилуцькою міською організацією ветеранів розглядала Незалежна медійна рада, яка дійшла висновку, що сюжет був незбалансованим, неповним, необ'єктивним та упередженим до Прилуцького козацького полку.

Ілюстрація: скріншот

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1368
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду