Блогер Гайворонський оскаржив «депортацію» з Криму

Блогер Гайворонський оскаржив «депортацію» з Криму

13 Липня 2020
1096

Блогер Гайворонський оскаржив «депортацію» з Криму

1096
Він додав, що на фінальній стадії перебуває підготовка його скарги до ЄСПЛ.
Блогер Гайворонський оскаржив «депортацію» з Криму
Блогер Гайворонський оскаржив «депортацію» з Криму

Блогер Євген Гайворонський оскаржив рішення підконтрольного Росії Верховного суду Криму про його «депортацію» з окупованого Криму. Про це 10 липня він повідомив «Крим.Реалії».

Касаційну скаргу він подав до Четвертого касаційного суду загальної юрисдикції Краснодара. У тексті скарги захист блогера зазначив: «Оскільки Крим є територією України, а Гайворонський Є.Б. – її громадянином, то він може безперешкодно перебувати в Криму, як на території країни свого громадянства».

Євген Гайворонський говорить, що його мета – «домогтися визнання російською владою, що Крим – це Україна навіть за російськими законами».

Крім того, він додав, що на фінальній стадії перебуває підготовка його скарги до ЄСПЛ.

«Моя мета – створити прецеденти, що прискорять деокупацію Криму і надихнуть десятки тисяч постраждалих за допомогою міжнародного права отримати серйозні компенсації від Росії за її військові злочини», – розповів блогер.

Як писав ДМ, 20 грудня 2019 блогера затримали. Підконтрольний РФ суд ухвалив рішення про депортацію ялтинського блогера Євгена Гайворонського «з території Росії». 23 грудня Євген Гайворонський повідомив «Крим.Реалії», що його вивезли з окупованого Криму до Росії. У ніч на 31 грудня його привезли на територію материкової України.

Нагадаємо, що Гайворонського затримали в окупованому Криму 22 жовтня 2018. Підконтрольний РФ Мировий суд Ялти взяв журналіста під варту на 15 діб. Його звинуватили в нібито ухилянні від лікування наркозалежності за статтею 6.9.1. російського Кодексу про адміністративні правопорушення. 6 листопада блогер вийшов на свободу з ізолятора тимчасового утримання в Сімферополі.

6 березня 2019 російські силовики провели у Євгена Гайворонського обшук: вилучили документи, електронну техніку, телефон, комп'ютер. 26 березня його затримали за підозрою у вживанні наркотиків, того ж дня підконтрольний РФ суд у Ялті заарештував Гайворонського на 12 діб. Крім того, суд зобов'язав журналіста пройти лікування від начебто наркотичної залежності. Гайворонський назвав «маячнею» звинувачення у вживанні наркотиків. 7 квітня його випустили з ізолятора тимчасового тримання Сімферополя.

У травні 2019 районний суд Сімферополя в анексованому Криму на 10 діб взяв Гайворонського під варту. Його заарештували через відмову проходити медобстеження під час затримання 26 квітня.

26 листопада 2019 року стало відомо, що підконтрольний Росії Ялтинський міськсуд оштрафував на 30 тисяч рублів блогера і журналіста Євгена Гайворонського за пост в Facebook, у якому нібито є «негативна оцінка» президента РФ Володимира Путіна. У січні 2020 року підконтрольний РФ Верховний суд Криму залишив штраф у сумі 30 тисяч рублів блогеру Євгену Гайворонському за образу президента Росії Володимира Путіна.

Фото: Крим.Реалії

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1096
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду