detector.media
23.04.2020 15:19
В Індії розпочали розслідування проти колишнього кореспондента Deutsche Welle
В Індії розпочали розслідування проти колишнього кореспондента Deutsche Welle
В Індії кіберполіція 21 квітня розпочала розслідування проти колишнього кореспондента Deutsche Welle, нині позаштатного оглядача Говхара Гелані через його публікації в соціальних мережах.

Про це 22 квітня повідомив Комітет захисту журналістів.

Сам журналіст розповів, що не отримав жодної копії скарги, а про розслідування дізнався з  публікацій у ЗМІ.

Поліція повідомила, що діяльність журналіста «шкодить національній цілісності, суверенітету та безпеці Індії», а його повідомлення – «прославляють тероризм». Проте жодних прикладів таких публікацій правоохоронці не навели.

Крім того, поліція 19 квітня розпочала розслідування щодо роботи позаштатного фотожурналіста Масрата Захра та репортера Пеерзада Ашіка. Раніше, у лютому 2020 року, трьох журналістів викликали на допит через їхню діяльності в соціальних мережах.

Комітет захисту журналістів закликав владу Індії припинити переслідування журналістів.

«Журналісти не є терористами, і поліція в Джамму та Кашмірі повинна припинити ставитися до них як до таких. Влада повинна негайно припинити свої розслідування щодо Говхара Гелані, Масрата Захра та Пеерзада Ашіка, і дозволити всім працювати вільно і без переслідувань», – заявила старша кореспондентка CPJ по Азії Алія Іфтіхар.

Нагадаємо, 5 серпня 2019 року стало відомо, що Індія скасувала автономний статус Кашміру. Уряд планував розділити штат на дві федеральні території, що складаються з Джамму і Кашміру та буддистського регіону Ладакх. Кашмір розділений між Індією і Пакистаном, проте обидві країни претендують на всю територію регіону. 

Після рішення уряду караїни, на тлі посилення політичної кризи в Кашмірі на декий час заблокували канали комунікації: швидкісний і мобільний інтернет, мобільний зв’язок різних компаній, стаціонарний зв’язку.

На фото Говхар Гелан

Фото: Gowhar Geelani / Twitter

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY