Україна депортувала до Азербайджана опозиційного блогера Ісаєва

Україна депортувала до Азербайджана опозиційного блогера Ісаєва

16 Грудня 2019
2068

Україна депортувала до Азербайджана опозиційного блогера Ісаєва

2068
Україна депортувала до Азербайджана опозиційного блогера Ельвіна Ісаєва. Його арештували в Баку на підставі рішення суду від 14 грудня.
Україна депортувала до Азербайджана опозиційного блогера Ісаєва
Україна депортувала до Азербайджана опозиційного блогера Ісаєва

Про це 15 грудня повідомила Державна міграційна служба Азербайджана, передає «Радіо Свобода».

«Ельвін Ісаєв, громадянин Азербайджанської Республіки, 1980 року народження, був депортований в Азербайджан 12 грудня 2019 року за порушення імміграційного законодавства України», – йдеться в повідомленні.

Українська сторона ситуацію наразі не коментувала. Також невідомо за якої статтею арештували блогера.

Ельвін Ісаєв жив у Росії з 1998 року, він отримав громадянство в 2001 році. У серпні 2019 року його затримали, пізніше суд Санкт-Петербурга ухвалив рішення про видворення блогера з РФ і позбавив його російського громадянства, визнавши його паспорт недійсним (через деякий час це рішення було скасовано).

Сім’я блогера пов’язувала його затримання в Росії і судове рішення з публікаціями в блозі, у яких він критикував керівництво Азербайджана, називав президента Ільгама Алієва диктатором і розповідав про корупцію в Азербайджані. Після позбавлення його російського паспорта Ельвін Ісаєв у кінці вересня поїхав в Україну.

За даними українських ЗМІ, 12 грудня він зник у Києві.

Нагадаємо, що це не перший випадок з азербайджанськими опозиційними блогерами в Україні. Так, журналіст Фікрет Гусейнлі залишив Азербайджан після викрадення та побиття, потім отримав громадянство Нідерландів. У жовтні 2017 року його затримали в аеропорту «Бориспіль» у Києві. Причиною називали те, що він перебуває у базі Інтерполу. Суд заарештував Гусейнлі, а потім відпустив на поруки.

У Гусейнлі забрали паспорт на час екстрадиційної перевірки. У 2018 році його намагалися викрасти з квартири в Києві. Пізніше того ж року журналіст отримав свій паспорт та повернувся до Нідерландів. На той момент екстрадиційна перевірка щодо нього в Україні тривала.

27 липня 2018 року в ГПУ повідомили, що не можуть завершити екстрадиційну перевірку журналіста Фікрета Гусейнлі, бо він виїхав з України.

Фото: Радіо Свобода

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2068
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду