США запровадили санкції проти бізнесмена, обвинувачуваного в справі про вбивство Куцяка

США запровадили санкції проти бізнесмена, обвинувачуваного в справі про вбивство Куцяка

11 Грудня 2019
825

США запровадили санкції проти бізнесмена, обвинувачуваного в справі про вбивство Куцяка

825
Міністерство фінансів США запровадило санкції проти одного з найбагатших бізнесменів Словаччини Маріана Кочнера, якого обвинувачують у причетності до вбивства словацького журналіста Aktualíty Яна Кучака та його нареченої Мартіни Кушнірової.
США запровадили санкції проти бізнесмена, обвинувачуваного в справі про вбивство Куцяка
США запровадили санкції проти бізнесмена, обвинувачуваного в справі про вбивство Куцяка

Про це повідомляється на сайті Міністерства фінансів США.

Санкції ввели на підставі Акта Магнітського.

«Санкції проти Маріана Кочнера введені через те, що він або несе відповідальність, або за пряму чи опосередковану участь у серйозному порушенні прав людини. Кочнер погрожував репортеру Яну Куцяку, який розслідував корупційні угоди Кочнера», – йдеться в повідомленні.

Ян Куцяк проводив журналістські розслідування щодо мільйонних фінансових оборудок Маріана Кочнера, зокрема, за допомогою підроблених податкових декларацій зі Словаччини. Журналіст також викрив корупційні зв'язки бізнесмена з поліцією і прокуратурою Словаччини.

Як повідомляє Мінфін США, олігарх також найняв колишніх працівників словацьких служб розвідки для стеження за журналістом перед його вбивством. «Словацька влада звинуватила Кокнера у наймі нападника, який убив Кучіака та його наречену Мартіну Кушнірову», – зазначається в повідомленні.

Крім того, до санкційного списку внесли підприємства, які належать або контролюються Маріаном Кочнерою, – Hotel Holding, SRO; Міжнародний інвестиційний холдинг AS; International Investment Hotels Holding AS; Sprava A Inkaso Pohladavok, SRO; Sprava A Inkaso Zmeniek, SRO ; і Tranz-Tel, AS.

Як писав ДМ, 21 жовтня 2019 року в Словаччині прокурор передав до суду обвинувальний акт проти одного з найбагатших бізнесменів країни Маріана Кочнера, а також щодо Альони Шушової, Томаша Шабо, Мирослава Марчека та Золтана Андруска, у справі про вбивство словацького журналіста Aktualíty Яна Кучака та його нареченої Мартіни Кушнірової

Нагадаємо, тіла журналіста Aktualíty Яна Кучака та його нареченої Мартіни Кушнірової знайшли 25 лютого 2018 року в їхньому помешканні неподалік міста Трнава.

Ян Кучак став першим журналістом, якого вбили в Словаччині. Через політичну кризу у відставку пішли міністр внутрішніх справ країни Роберт Калінак та міністр культури Марек Мадярич, чиє відомство відповідає за свободу слова в країні.

У рамках розслідування злочину було затримало сімох людей, проте згодом їх всіх звільнили через нестачу доказів. Згодом поліція країни повторно затримала італійського підприємця Антоніна Вадалу, який був одним з фігурантів розслідування Яна Кучака.

14 березня 2019 бізнесмену Маріану Кочнеру висунули обвинувачення в убивстві журналіста. Він перебуває під вартою через підозри у скоєнні економічних злочинів.

12 квітня ЗМІ повідомили, що Мірослав Марчек визнав провину.

7 червня 2019 року стало відомо, що Мірослав Марчек розповів, що замовником убивства був росіянин.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
825
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду