Премію імені Чорновола за 2019 рік отримав Андрій Топачевський

Премію імені Чорновола за 2019 рік отримав Андрій Топачевський

11 Жовтня 2019
1946

Премію імені Чорновола за 2019 рік отримав Андрій Топачевський

1946
Лауреатом премії імені В’ячеслава Чорновола за кращу публіцистичну роботу в галузі журналістики 2019 року став мистецтвознавець, культуролог, кінодраматург Андрій Топачевський за книгу «Одним життям. Публіцистика доби Незалежності». Книга вийшла у київському видавництві «Веселка» в 2018 році. Таке рішення ухвалив Комітет з присудження премії.
Премію імені Чорновола за 2019 рік отримав Андрій Топачевський
Премію імені Чорновола за 2019 рік отримав Андрій Топачевський

Про це повідомляє Державний комітет з питань телебачення та радіомовлення, який  організовує роботу комітету.

У книзі представлено публіцистичні твори автора останніх тридцяти років, роздуми про Тараса Шевченка, Михайла Грушевського, Олександра Довженка та інших видатних діячів історії, науки, мистецтва України ХІХ-ХХІ століть. На думку членів Комітету з присудження премії, «це та публіцистика, яка з роками не втрачає своєї актуальності, сприяє відродженню історичної пам’яті й утвердженню національної свідомості українців».

Також Комітет схвалив рішення відзначити грамотою Держкомтелерадіо колектив авторів публіцистичного фільму «Вірю. Чекаю. Молюся» студії «12-й кадр» (м. Дніпро). Цей фільм – свідчення учасників бойових дій на Донбасі, колишніх військових полонених, їхніх рідних, сімей загиблих та зниклих безвісти.

Загалом на розгляд Комітету цього року надійшло 15 публіцистичних творів: 5 газетних публікацій з  Одеської, Херсонської, Чернігівської, Кіровоградської та Львівської областей; 5 телевізійних творів з Дніпропетровської та Волинської областей; 4 книги,  що вийшли друком у Києві, Вінниці, Івано-Франківську, та 1 публікація в інтернет-виданні.

На думку членів Комітету, рівень поданих на премію робіт доволі високий. «Щороку спостерігаю високий професійний рівень представлених творів, їхнє патріотичне спрямування», - зазначив Тарас Чорновіл.

Перший заступник голови Держкомтелерадіо Богдан Червак нагадав присутнім, що премія імені В’ячеслава Чорновола за кращу публіцистичну роботу в галузі журналістики, відповідно до урядової постанови, присуджується щорічно, починаючи з 2004 року. «Її мета – сприяти появі і відзначати найкращі твори, що спрямовані на державотворення і демократизацію українського суспільства. З 2018 року її розмір збільшено до 20 тисяч гривень», - зазначив Богдан Червак.

Нагадаємо, у 2018 році премію імені В’ячеслава Чорновола отримав  Євген Букет.

 

 Фото: Wikipedia.org

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1946
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду