detector.media
11.10.2019 16:31
Премію імені Чорновола за 2019 рік отримав Андрій Топачевський
Премію імені Чорновола за 2019 рік отримав Андрій Топачевський
Лауреатом премії імені В’ячеслава Чорновола за кращу публіцистичну роботу в галузі журналістики 2019 року став мистецтвознавець, культуролог, кінодраматург Андрій Топачевський за книгу «Одним життям. Публіцистика доби Незалежності». Книга вийшла у київському видавництві «Веселка» в 2018 році. Таке рішення ухвалив Комітет з присудження премії.

Про це повідомляє Державний комітет з питань телебачення та радіомовлення, який  організовує роботу комітету.

У книзі представлено публіцистичні твори автора останніх тридцяти років, роздуми про Тараса Шевченка, Михайла Грушевського, Олександра Довженка та інших видатних діячів історії, науки, мистецтва України ХІХ-ХХІ століть. На думку членів Комітету з присудження премії, «це та публіцистика, яка з роками не втрачає своєї актуальності, сприяє відродженню історичної пам’яті й утвердженню національної свідомості українців».

Також Комітет схвалив рішення відзначити грамотою Держкомтелерадіо колектив авторів публіцистичного фільму «Вірю. Чекаю. Молюся» студії «12-й кадр» (м. Дніпро). Цей фільм – свідчення учасників бойових дій на Донбасі, колишніх військових полонених, їхніх рідних, сімей загиблих та зниклих безвісти.

Загалом на розгляд Комітету цього року надійшло 15 публіцистичних творів: 5 газетних публікацій з  Одеської, Херсонської, Чернігівської, Кіровоградської та Львівської областей; 5 телевізійних творів з Дніпропетровської та Волинської областей; 4 книги,  що вийшли друком у Києві, Вінниці, Івано-Франківську, та 1 публікація в інтернет-виданні.

На думку членів Комітету, рівень поданих на премію робіт доволі високий. «Щороку спостерігаю високий професійний рівень представлених творів, їхнє патріотичне спрямування», - зазначив Тарас Чорновіл.

Перший заступник голови Держкомтелерадіо Богдан Червак нагадав присутнім, що премія імені В’ячеслава Чорновола за кращу публіцистичну роботу в галузі журналістики, відповідно до урядової постанови, присуджується щорічно, починаючи з 2004 року. «Її мета – сприяти появі і відзначати найкращі твори, що спрямовані на державотворення і демократизацію українського суспільства. З 2018 року її розмір збільшено до 20 тисяч гривень», - зазначив Богдан Червак.

Нагадаємо, у 2018 році премію імені В’ячеслава Чорновола отримав  Євген Букет.

 

 Фото: Wikipedia.org

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY