В Ірані затримали російську журналістку

В Ірані затримали російську журналістку

4 Жовтня 2019
1224

В Ірані затримали російську журналістку

1224
У Тегерані (Іран) затримали російську журналістку Юлія Юзик, її звинувачують у співпраці з ізраїльськими спецслужбами.
В Ірані затримали російську журналістку
В Ірані затримали російську журналістку

Про затримання повідомила її дочка на Facebook-сторінці журналістки.

Вона розповіла, що в Юлії Юзик відібрали телефон. За її словами, журналістка «знала, що може статися така ситуація, але поїхала», інших деталей затримання вона не уточнила. Донька журналістки також повідомила, що 5 жовтня має відбутися суд.

Журналіст Борис Войцеховський сказав, що Юлії Юзик загрожує до 10 років в'язниці: «Пару років назад Юля працювала в Тегерані кореспондентом. Днями на запрошення вона знову поїхала в Тегеран. Але вже в аеропорту в неї відібрали паспорт, сказавши, що повернуть його на вильоті з країни. Однак напередодні, виламавши двері в її номер, Юлю забрали працівники Корпусу вартових Ісламської революції просто з готелю. Зателефонувати в Москву їй дозволили вчора ввечері (3 жовтня, – ДМ), та й то на хвилину. Ось усе, що вона встигла сказати: сидить на підлозі в камері, зв'язку немає, у суботу в суд. Її звинувачують у співпраці з ізраїльськими спецслужбами».

За даними видання Meduza, яке посилається на інші російські видання, інформацію про затримання журналістки підтвердили в посольстві РФ у Тегерані та координатор руху спостерігачів Дагестану Руслан Магомедов.

Нагадаємо, 12 вересня стало відомо, що в Ірані заарештували двох австралійських громадян Джолі Кінг та Марка Фіркіна. За даними Австралійської телерадіомовної корпорації, блогерів взяли під варту через те, що вони без дозволу знімали за допомогою безпілотного літального апарату.

Фото: Юлія Юзик / Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1224
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду