В Ірані заарештували двох австралійських блогерів

В Ірані заарештували двох австралійських блогерів

12 Вересня 2019
1262
12 Вересня 2019
12:45

В Ірані заарештували двох австралійських блогерів

1262
В Ірані заарештували двох австралійських громадян Джолі Кінг та Марка Фіркіна. За даними Австралійської телерадіомовної корпорації, блогерів взяли під варту через те, що вони без дозволу знімали за допомогою безпілотного літального апарату.
В Ірані заарештували двох австралійських блогерів
В Ірані заарештували двох австралійських блогерів

Про це повідомляє ВВС.

Вони були заарештовані 10 тижнів тому біля Тегерану. Наразі не відомі деталі їх арешту. Припускають, що їх утримують у тегеранській в'язниці Евін. За даними джерела ВВС, Джолі Кінг (яка також має громадянство Великої Британії) сказали, що її утримують у рамках плану щодо обміну потенційними в'язнями з Австралією.

Пані Кінг та Марк Фіркін ведуть блог про свої подорожі по Азії та Близькому Сходу. У 2017 році подружжя виїхало з Австралії, щоб здійснити подорож через Азію до Великої Британії. Вони документували свої пригоди в Instagram та Youtube, де мали понад 20 000 підписників. На відео вони часто показували кадри з дрона.

Міністр закордонних справ Австралії Маріс Пейн висловила глибоке занепокоєння через затримання двох блогерів. За її словами, їх сім’ям уже запропонували допомогу. Крім того, глава австралійського МЗС обговорила цей інцидент зі своїм іранським колегою.

Арешт блогерів відбувся на тлі зростаючої напруги між Заходом та Іраном. Відносини між Британією та Іраном були напружені в останні місяці, зокрема – через захоплення нафтових танкерів у Перській затоці. Австралія заявила в липні, що приєднається до США та Великої Британії в охороні Ормузької протоки в зв’язку із загрозами з боку Ірану.

Нагадаємо, у липні 2018 року стало відомо про те, що в Ірані заарештували відеоблогерку Maedeh Hojabri за розміщення танцювальних відео на її сторінці в Instagram, що має більше 40 тис. підписників.

Фото: ВВС

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1262
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду