ЗМІ повідомляють про завершення обміну заручниками, СБУ та ОПУ спростовують

ЗМІ повідомляють про завершення обміну заручниками, СБУ та ОПУ спростовують

30 Серпня 2019
1128

ЗМІ повідомляють про завершення обміну заручниками, СБУ та ОПУ спростовують

1128
У ніч з 29 на 30 серпня низка ЗМІ повідомила, що процес обміну заручниками між Україною та РФ завершено. Речниці СБУ та ОПУ спростовують цю інформацію та просять зачекати офіційних даних.
ЗМІ повідомляють про завершення обміну заручниками, СБУ та ОПУ спростовують
ЗМІ повідомляють про завершення обміну заручниками, СБУ та ОПУ спростовують

Інформацію про завершення процесу обміну заручниками між Україною та РФ ЗМІ оприлюднили з посиланням на допис у фейсбуці нібито співробітниці Верховної Ради Анни Ісламової, яке поширив новообраний генпрокурор Руслан Рябошапка.

За інформацією видання «Крим. Реалії», в аеропорту «Київ» уранці 30 серпня зібралися десятки журналістів і чекають на прибуття українських заручників РФ у рамках обміну. Зокрема, представники видання РБК, телеканалів «Наш», «1+1», «UA:Крим», ATR та інші.

Водночас речниця СБУ Олена Гітлянська на своїй фейсбук-сторінці зазначила, що новини про завершення процесу обміну не відповідають дійсності і попросила журналістів не розповсюджувати недостовірну інформацію. 

Прессекретарка Президента України Юлія Мендель також повідомила, що процес взаємного звільнення утримуваних осіб триває, а інформація про його завершення не відповідає дійсності.

За даними джерел «Радіо Свобода», обмін утримуваними між Україною і Росією відкладається до наступного тижня. 

Нагадаємо, раніше російськи ЗМІ писали, що Україна і РФ «вийшли на фінальну стадію узгодження обміну» утримуваними особами за формулою «33 на 33». Повідомлялося, що в Україну повернуться українські військовополонені моряки, який російська сторона незаконно захопила в Керченській протоці. Згодом у московському СІЗО «Лефортово» повідомили, що вони утримують Станіслава Клиха, Миколу Карпюка, Олександра Кольченка, Володимира Балуха, Романа Сущенка і Олега Сенцова. Українських політв'язнів раніше утримували в колоніях і в’язницях по всій РФ, а до московського СІЗО їх перевели нещодавно.

Прессекретарка генерального прокурора України Лариса Сарган зазначила, що суд відпустив Кирила Вишинського під особисте зобов’язання в рамках обміну «35 на 35».

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1128
Читайте також
05.09.2019 17:30
Максим Буткевич
для «Детектора медіа»
1 667
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду