Масі Найєм став адвокатом Валерія Іванова

Масі Найєм став адвокатом Валерія Іванова

28 Серпня 2019
2100

Масі Найєм став адвокатом Валерія Іванова

2100
Юридична компанія адвоката Масі Найєма «Міллер» взялася за захист президента «Академії української преси», професора Інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка Валерія Іванова та буде добиватися покарання тих, хто його цькує та переслідує в розпочатому щодо нього кримінальному провадженні.
Масі Найєм став адвокатом Валерія Іванова
Масі Найєм став адвокатом Валерія Іванова

Про це Масі Найєм повідомив у фейсбуку.

Масі Найєм нагадав, що вдома у Валерія Іванова відбулися обшуки і було арештовано всі його рахунки, включно з рахунками дружини. За словами адвоката, «у діях професора немає складу жодного з інкримінованих поліцією злочинів» (серед них – вимагання, погроза вбивством, викрадення людини, погроза вбивством співробітнику правоохоронного органу, незаконний збір і поширення конфіденційної інформації).

«У межах досудового розслідування по іншій кримінальній справі, яка раніше була порушена щодо його сина, поліція запитала в Академії української преси інформації щодо сотень транзакцій. Отримана інформація вже через чотири години після передачі була злита в ЗМІ із сумнівною репутацією. На цих же сайтах, намагаючись нашкодити репутації професора, щоденно публікуються матеріали з недостовірною інформацією про нього. На деяких заходах за участі Валерія Феліксовича почали з’являтися проплачені провокатори», - зазначив пан Найєм.

Як писав «Детектор медіа», обшук у Валерія Іванова відбувся в травні, після того, як у січні відбулися обшуки в його сина – власника PR-агентства Smart Manager Дениса Іванова, який разом з кількома іншими людьми підозрюється у створенні злочинної організації та вимаганні (ч. 1 ст. 255, ч. 4 ст. 28 і ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України). Їх підозрюють у тому, що вони у 2015-2018 роках вимагали в потерпілих гроші, розповсюджуючи компромат та інформацію, що «паплюжить ділову репутацію потерпілих».

За словами пана Найєма, Денис Іванов після обшуків з родиною залишив Україну, а кримінальна справа, у якій він фігурував, уже закрита. Однак Денис Іванов досі перебуває в базі даних МВС «Особи, які переховуються від органів влади», його оголошено в розшук за підозрою у створенні злочинної групи та вимаганні (ст.189 ч.4, ст.255 ч.1 Кримінального кодексу України).

За словами пана Найєма, він добиватиметься покарання:

  • співробітників правоохоронних органів, «які виконують злочинні накази»;
  • тих, хто поширює неправдиву інформацію про Валерія Іванова;
  • того, «кому вигідні вищезазначені активності».

Масі Найєм кілька разів згадав ім’я Євгенія Шевцова – заступника начальника Головного слідчого управління Нацполіції. Нагадаємо, що Денис Іванов проходить у справі про вимагання грошей у пана Шевцова. Сам Денис Іванов заявляв, що справа проти нього та обшуки пов’язані з матеріалами критичного змісту у фейсбук-пабліку ACAB про роботу Нацполіції та зокрема про пана Шевцова.

За словами пана Найєма, захист пана Іванова вже отримав постанову суду, яка зобов’язує Державне бюро розслідувань внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про кримінальний злочин, а також подав низку заяв про злочини, у яких підозрює слідчих та оперативників поліції, прокурора, а також Євгенія Шевцова. «Окремо буде допитана одна громадянка, яка брала найбільш активну участь у розміщенні матеріалів, які могли нанести шкоду нашому клієнту», - повідомив пан Найєм.

Нагадаємо, що Комісія журналістської етики висловила протест через тиск органів слідства Національної поліції на Валерія Іванова.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2100
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду