Поліція відкрила провадження через незаконне затримання громадянської журналістки в Криму

Поліція відкрила провадження через незаконне затримання громадянської журналістки в Криму

31 Травня 2019
1227

Поліція відкрила провадження через незаконне затримання громадянської журналістки в Криму

1227
Головне управління Національної поліції в АР Крим та Севастополі відкрило кримінальне провадження за фактом незаконного позбавлення волі громадянської журналістки об'єднання «Кримська солідарність» Лутфії Зудієвої та координаторки проекту «Кримське дитинство» Муміне Салієвої на анексованому півострові.
Поліція відкрила провадження через незаконне затримання громадянської журналістки в Криму
Поліція відкрила провадження через незаконне затримання громадянської журналістки в Криму

Про це 31 травня повідомляється на сторінці прокуратури АР Крим у Facebook.

Правоохоронці розпочали провадження за ч. 2 ст.146 КК України (незаконне позбавлення волі), яке передбачає кримінальну відповідальність – до п’яти років позбавлення волі. Процесуальне керівництво у вказаному провадженні здійснює прокуратура АР Крим.

Крім того, Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова повідомила, що в анексованому Криму проводили медичний огляд затриманих на стан алкогольного сп'яніння.

«Лутфіє Зудієву та Муміне Салієву вже відпустили, однак завтра (31 травня, – ДМ) відбудуться судові засідання. Їх обох звинувачують у скоєнні адміністративного правопорушення, передбаченого статтею 20.3 КоАП РФ "Пропаганда або публічна демонстрація нацистської атрибутики або символіки, або атрибутики або символіки екстремістських організацій, або інших атрибутики або символіки, пропаганда або публічна демонстрація яких заборонені федеральними законами"»,написла вона у Facebook.

Пані Денісова також заявила, що звернулася до російської омбудсвумен Тетяни Москалькової з проханням «вжити заходів для забезпечення дотримання прав і свобод громадян, зокрема права на захист та справедливий суд».

Як повідомляє «Крим.Реалії», за словами Лутфії Зудієвої, у матеріалах справи фігурує «скріншот публікації користувача Тагіра Мінібаєва від квітня 2014 року, у якому він її тегнув».

Нагадаємо, у анексованому Криму 30 травня силовики російського Центру з протидії екстремізму затримали громадянську журналістку об'єднання «Кримська солідарність» Лутфію Зудієву, а також – координаторку проекту «Кримське дитинство» Муміне Салієву. Їм інкримінують нібито порушення ст. 20.3 КоАП РФ («Пропаганда або публічна демонстрація нацистської атрибутики або символіки, або атрибутики або символіки екстремістських організацій, або інших атрибутики або символіки, пропаганда або публічна демонстрація яких заборонені федеральними законами»).

Фото: прокуратури АР Крим

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1227
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду