Трамп втретє не прийшов на щорічну вечерю Асоціації кореспондентів Білого дому

Трамп втретє не прийшов на щорічну вечерю Асоціації кореспондентів Білого дому

28 Квітня 2019
1339

Трамп втретє не прийшов на щорічну вечерю Асоціації кореспондентів Білого дому

1339
Традиційна вечеря Асоціації кореспондентів Білого дому (WHCA) відбулась 27 квітня, але президент США Дональд Трамп вже третій рік поспіль ігнорує захід.
Трамп втретє не прийшов на щорічну вечерю Асоціації кореспондентів Білого дому
Трамп втретє не прийшов на щорічну вечерю Асоціації кореспондентів Білого дому

Про це повідомляє DW з посиланням на агентство AFP.

Так, замість зустрічі із журналістами Дональд Трамп виступив на мітингу в Грін-Бей у штаті Вісконсін. Перед своїми прихильниками він вкотре назвав ЗМІ «ворогами народу».

«Вони - обманщики. І знаєте, що найгірше? Рейтинги, які вони скалдають, тому що люди їм не вірять», - заявив президент США.

Президент Асоціації кореспондентів Білого дому Олів'є Нокс прокоментував напади Трампа на ЗМІ. За його словами, «фейкові новини» і «вороги народу», - це «не клички, якими нагороджують домашніх тварин», і не прізвиська, які роздаються президентом.

«Необхідно відмовитися від політично мотивованих нападок на чоловіків і жінок, чия важка робота дозволяє залучати до відповідальності можновладців», - додав Нокс.

Повідомляється, що від присутності на заході WHCA відмовилась також низка представників Адміністрації президента США.

Загалом, зазначає DW, президент США не зобов'язаний бути присутнім на вечері Асоціації кореспондентів Білого дому, але попередники Трампа дотримувались цієї традиції з 1921 року. Останнім перед Трампом, хто відмовився відвідати захід, став у 1981 році президент Рональд Рейган: він пережив замах і відновлювався від кульового поранення.

Нагадаємо, Дональд Трамп регулярно називає «фейковими новинами» видання, які його критикують. У 2018 році він навіть визначив «лауреатів» своєї «Премії фейкових новин». Тоді «перше місце» команда президента присудила колумністу The New York Times Полу Кругману, який після обрання Дональда Трампа президентом пронозував, що «ринки ніколи не відновляться».

16 серпня 2018-го 350 газет у США відповіли Трампу, опублікувавши редакційні статті, у яких  наголосили: риторика президента щодо преси поширює поділ суспільства і недовіру, «вона є небезпечною і хворою».

У квітні 2019 Дональд Трамп вкотре назвав у Twitter видання The New York Times «ворогом народу».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1339
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду