Суд зобов’язав НАБУ відкрити провадження проти компанії Зеленського

Суд зобов’язав НАБУ відкрити провадження проти компанії Зеленського

25 Квітня 2019
4060

Суд зобов’язав НАБУ відкрити провадження проти компанії Зеленського

4060
Суд зобов’язав Національне антикорупційне бюро України відкрити провадження проти компанії «Кіноквартал» через можливу розтрату коштів Державного агентства з питань кіно, які виділили на фільм «Я, ти, він, вона».
Суд зобов’язав НАБУ відкрити провадження проти компанії Зеленського
Суд зобов’язав НАБУ відкрити провадження проти компанії Зеленського

Про це повідомив директор НАБУ Артем Ситник під час засідання антикорупційного комітету Верховної Ради, передає «Громадське».

Він розповів, що НАБУ на початку квітня отримало заяву від організації Союз добровольців. Зокрема, у Союзі добровольців повідомили, що «умовою фінансування було створення фільму повністю українською мовою, проте компанія (Володимира) Зеленського цю умову не виконала, а значить, допустила розтрату держкоштів».

Артем Ситник додав, що за підсумками перевірки детективи не встановили факту злочину та відмовилися починати кримінальне провадження. Однак, суд, за зверненням Союзу добровольців, зобов'язав НАБУ відкрити справу.

Як писав «Детектор медіа», комедія «Я, ти, він, вона» вийшла у національний прокат 27 грудня 2018 року та стала рекордсменом за зборами серед українських фільмів, зібравши більше 71 млн гривень. Фільм подивилися майже 800 тисяч глядачів.

Нагадаємо, проект «Кварталу 95» переміг у Десятому конкурсному відборі Державного агентства України з питань кіно під назвою «Він і вона» та створювався за державної фінансової підтримки. Сума держфінансування склала 17 млн 620 тис. 596 грн при загальній вартості виробництва фільму 35 млн 960 тис. 400 грн.

22 лютого компанія-виробник фільму «Я, ти, він, вона» перерахувала на рахунок Державного агентства України з питань кіно 11,6 млн гривень –виплату частки доходу за грудень і січень від комерційного використання прав на фільм.

Фото: Цензор.НЕТ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4060
Читайте також
02.01.2019 11:00
Ігор Грабович
для «Детектора медіа»
10 675
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду