Юлія Бориско: «За мою роботу у мене немає підстав соромитись»

Юлія Бориско: «За мою роботу у мене немає підстав соромитись»

14 Квітня 2019
12829

Юлія Бориско: «За мою роботу у мене немає підстав соромитись»

12829
Ведуча «ТСН» звернулася до тих, хто розповсюджує фейкові новини та прокоментувала своє звернення «Детектору медіа»
Юлія Бориско: «За мою роботу у мене немає підстав соромитись»
Юлія Бориско: «За мою роботу у мене немає підстав соромитись»

Вчора мережею Фейсбук поширилася інформація про звільнення журналістів «ТСН» з каналу «1+1» на знак протесту проти цензури. Це -  новина 2004 року, коли сім журналістів «ТСН» -  Наталка Фіцич, Юлія Бориско, Віктор Заблоцький, Ігор Скляревський, Федір Сидорук, Галина Бецко та Мар’яна Воронович, - протестуючи проти темників, введених АП під час президентських перегонів, дійсно звільнилися. Єдиний журналіст, якій звільнився тоді, а зараз знову працює у новинах на «1+1» - Юлія Бориско. Вона звернулася до тих, хто репостить цю новину, не розбираючи дати:

«Так хочеться дати порохоботам по яй...руках. Чуваки, ви не допомагаєте справі державної ваги! 
Так, я за Порошенка у значенні «за проукраїнську Україну» - з повагою до його світлої сторони, але, як і раніше, без любові (через свою темну сторону він не зміг її заслужити). 
Але, к'мон, піпл, перевіряйте інформацію!
Я не звільняюсь через цензуру, і мене не звільняють! Прив'язка моїх останніх двох постів до «новини» на УП про звільнення сімох журналістів через цензуру - маніпуляція порохоботів, розрахована на емоційну реакцію без прочитання далі заголовка.

А там - 2004 рік! Там про «темники» Адміністрації Кучми-Медведчука.

Я залишаюся ведучою ТСН. Готуюся до ефірів і марафонів. Я - серед десятків людей, які мають власні високі стандарти і, якщо треба, борються за них. Ми не розпадаємося на однакових і звільнених. У більшості своїй ми заробляємо гроші не за лояльність, а за журналістику. Робота з гідністю - іншої я не знаю. Це особистий здобуток багатьох моїх колег. І це - ТСН.

(Ідеалізація минула? Тоді - помідори, яйця, вперед!))) », - написала вона на власній сторінці у  фейсбуці.

«Детектор медіа» звернувся до ведучої з питанням: чому, на її думку, поширився цей фейк, і чому вона вважає це результатом дій штаба Порошенка.

«Бачу маніпуляцію, сформовану в питанні. Штаб Порошенка я не звинувачувала. Слово «порохоботи» - достатнього загальне, ніхто не знає, хто конкретно за цим стоїть. Але масована увага до мого допису з'явилась саме після прив'язки мого особистого пріоритету на цих виборах з «новиною» про звільненням сімох журналістів ТСН через цензуру 2004-го року.

Я бачила кілька текстів, де маніпулятивно стверджувалося про розкол в ТСН. Вони продовжували «вистрелювати» в стрічці і на певних ресурсах, навіть коли вже користувачі вчиталась в дату і видалили фейк. Була свідома маніпуляція з метою дискредитувати ТСН на хвилі патріотичного невдоволення каналом. І це зробили не звичайні виборці Петра Порошенка. Такі, як я, лише емоційно почали поширювати маніпулятивну зв'язку «ведуча ТСН підтримала Порошенка + разом з сімома журналістами каналу звільнилась через цензуру», не читаючи далі заголовка.

Коли ж я спростувала, що звільняюсь чи мене звільняють, отримала купу агресивної критики. Розумію, без мого харакірі історія багатьом здається якоюсь незавершеною. В новині на «УП» 2004-го року - про темники адміністрації Кучми-Медведчука, найстрашніші часи в історії журналістики на моїй пам'яті. Це було «життя за Оруелом». І мені більше не доводилося такого переживати, відколи - після трьох років роботи на інших каналах - я повернулась в ТСН. За мою роботу у мене немає підстав соромитись», - розповіла пані Бориско.

Нагадаємо, що після телефонної розмови кандидатів Порошенка і Зеленського в програмі «Право на владу» на каналі «1+1» Юлія Бориско заявила, що буде голосувати за Петра Порошенко. 

Канал «1+1» є основним майданчиком, який просуває та підтримує кандидата в президенти Володимира Зеленського. Генеральний директор «1+1 медіа» Олександр Ткаченко заявив про намір  каналу позиватися до Порошенка через останню появу президента в ефірі «1+1».

Фото: фейсбук-сторінка Юлії Бориско

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12829
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду