У Львові стартує Школа практичної журналістики

У Львові стартує Школа практичної журналістики

11 Квітня 2019
2924

У Львові стартує Школа практичної журналістики

2924
Медіа-хаб «Твоє місто» за підтримки Європейського центру журналістики (EJC) запускає у Львові Школу практичної журналістики, навчання в якій проводитимуть журналісти-практики, редактори та медіа-тренери з Данії, Великої Британії, Польщі й України. Старт школи запланований після 15 квітня.
У Львові стартує Школа практичної журналістики
У Львові стартує Школа практичної журналістики

Про це повідомляє прес-служба медіа-хабу.

Зокрема, навчання проводитимуть редактор цифрового напряму Financial Times Робін Квонг, журналіст київського бюро міжнародної інформаційної агенції Reuters Сергій Каразій, політичний оглядач та публіцист Віталій Портников, шеф-редакторка «Твого міста» Світлана Жаб’юк.

«Навчання проходитиме у форматі тренінгів, після яких учасники отримають практичні завдання. Виконання цих завдань куруватимуть ментори Школи. Учасники навчаться писати новини та аналітичні матеріали для інтернет-видань, створювати відео-контент для різних платформ, у тому числі спробують себе у ролі телеведучих у реальній телестудії. Щотижня учасники Школи повинні присвятити щонайменше два повних дні навчанню, у тому числі практичній складовій», –  йдеться в повідомленні.

Терміни проведення: квітень-червень 2019 року.

Школа проходитиме у Львові на базі медіа-хабу «Твоє місто» (вул. Винниченка, 20а).

Згідно з повідомленням, заявку можуть подавати студенти 3-5 курсів вищих навчальних закладів, молоді журналісти, а фахівці, які мають намір оновити свої знання. Вони мають заповнити анкету та написати мотиваційного листа на електронну адресу jschool.tm@gmail.com не пізніше 17:00 12 квітня 2019 року.

«На основі конкурсу буде відібрано двадцять учасників, п’ять з них отримають стипендію (на основі аналізу анкет та мотиваційних листів), яка покриватиме вартість навчання у Школі. Після закінчення Школи практичної журналістики учасники отримають дипломи, рекомендації від тренерів та менторів для працедавців», – зазначається в повідомленні.

Вартість навчання –  1200 гривень. Витрати на проїзд/проживання для учасників з інших регіонів не відшкодовуються.

Фото: freepik.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2924
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду