Пішов з життя актор Петро Бенюк

Пішов з життя актор Петро Бенюк

10 Квітня 2019
15857

Пішов з життя актор Петро Бенюк

15857
У Львові 9 квітня помер видатний актор театру та кіно, народний артист України Петро Бенюк.
Пішов з життя актор Петро Бенюк
Пішов з життя актор Петро Бенюк

Про це повідомляється на сайті Національного академічного українського драматичного театру імені Марії Заньковецької.

Причина смерті актора наразі не повідомляється.

Петру Бенюку було 73 роки, він народився 4 березня 1946 року у селищі Битків Івано-Франківської області. Він брат відомого актора Богдана Бенюка. Петро Бенюк здобував освіту в Київському державному інституті театрального мистецтва імені Івана Карпенка-Карого. Після завершення навчання актор влаштувався на роботу до Львівського національного академічного драмтеатру ім. Заньковецької.

Петро Бенюк лауреат Республіканського конкурсу читців в галузі гумору та сатири (1987), 1-го Всеукраїнського конкурсу гумору та сатири (1992). Дипломант кінофестивалю «Молодість-73» за найкращу чоловічу роль у фільмі «Катруся» (Київ, 1973).

Нагороджений дипломом III Всесоюзного фестивалю чеської драматургії в СРСР (1983) за роль Швейка у виставі «Пригоди бравого вояка Швейка». Член Спілки театральних діячів (з 1974), Спілки кінематографістів України (з 1992), кавалер Ордена «За заслуги» ІІІ ступеня.

Актор знімався в кінострічках «Голод-33», «Тарас Шевченко: Заповіт», «Злочин із багатьма невідомими», «Вперед, за скарбами гетьмана», «Кому вгору, кому вниз», «Заграва», серіалі «Роксолана. Улюблена дружина Халіфа» тощо.  

Фото: zankovetska.com.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15857
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду