Помер письменник і сценарист Богдан Жолдак

Помер письменник і сценарист Богдан Жолдак

31 Жовтня 2018
3275

Помер письменник і сценарист Богдан Жолдак

3275
31 жовтня раптово на 71-му році життя помер український письменник, сценарист, драматург Богдан Жолдак.
Помер письменник і сценарист Богдан Жолдак
Помер письменник і сценарист Богдан Жолдак

Цю інформацію «Детектору медіа» підтвердив голова Національної спілки письменників України Михайло Сидоржевський. За його даними, Богдан Жолдак помер раптово після 16:00 на кафедрі в Київському університеті театру, кіно і телебачення ім. І.Карпенка-Карого, де він викладав.

Богдан Жолдак народився 13 лютого 1948 року в Києві в письменницькій родині. Закінчив філологічний факультет Київського університету імені Тараса Шевченка. Автор низки книг і збірок, сценаріїв фільмів. Був ведучим кількох телевізійних програм на УТ-1, «1+1», «Українському радіо». Викладав сценарну майстерність у Київському університеті театру, кіно і телебачення ім. І.Карпенка-Карого. Був членом національних спілок письменників і кінематографістів.

«Детектор медіа» висловлює співчуття рідним і близьким Богдана Жолдака.

Сьогодні ж, 31 жовтня, на 88-му році життя після тривалої хвороби помер театральний режисер, засновник і художній керівник Театру драми і комедії на Лівому березі Едуард Митницький.

Фото: rozmova.wordpress.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3275
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду