Організатор замаху на вбивство журналіста Бабченка просить звільнити його від покарання

Організатор замаху на вбивство журналіста Бабченка просить звільнити його від покарання

14 Березня 2019
1319
14 Березня 2019
19:36

Організатор замаху на вбивство журналіста Бабченка просить звільнити його від покарання

1319
Підприємець Борис Герман, якого засудили до 4,5 років позбавлення волі за організацію замаху на вбивство журналіста Аркадія Бабченка, просить звільнити його від покарання.
Організатор замаху на вбивство журналіста Бабченка просить звільнити його від покарання
Організатор замаху на вбивство журналіста Бабченка просить звільнити його від покарання

Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на матеріали судової справи.

Зазначається, що захист Бориса Германа подав клопотання про звільнення засудженого через тяжку хворобу. Ірпінський міський суд почав розглядати це прохання у січні 2019 року. Суд призначив медичний огляд Германа, а начальник колонії, де той відбуває покарання, має надати матеріали особової справи в'язня та документи, які характеризують його поведінку під час відбування покарання.

Згідно з даними судового реєстру, Герман відбуває покарання у Бучанській виправній колонії (№85). Він брав участь у судовому засіданні через відеоконференцію.

Діана Назаренко, яка вказана адвокаткою засудженого, підтвердила УП, що представляє інтереси саме фігуранта справи Бабченка, проте не стала коментувати хворобу Германа та повідомляти додаткову інформацію. Пізніше вона надіслала повідомлення, в якому зазначила, що не може відповісти про стан Германа та місце його перебування, бо таку інформацію може повідомляти лише з дозволу клієнта.

Нагадаємо, 29 травня 2018 року стало відомо, що в Києві застрелили російського журналіста Аркадія Бабченка, який жив і працював в Україні. 30 травня на брифінгу голова Служби безпеки України Василь Грицак розповів, що Аркадій Бабченко живий, а його нібито вбивство насправді було спецоперацією СБУ.

31 травня до Шевченківського районного суду міста Києва надійшло клопотання щодо арешту Бориса Германа, якого Служба безпеки України підозрювала в організації вбивства журналіста Аркадія Бабченка. Згодом Шевченківський районний суд міста Києва арештував Германа на два місяці без права внесення застави.

Пізніше волонтер та учасник бойових дій на Донбасі Олексій Цимбалюк заявив, що начебто саме він був «виконавцем вбивства» Аркадія Бабченка. СБУ та прокуратура підтвердили цю інформацію. 

Борис Герман у суді також повідомив, що дійсно замовив вбивство Бабченка Цимбалюку, проте це нібито була лише імітація замовлення. Також Герман на суді назвав ім'я ймовірного замовника з РФ - В'ячеслава Пивоварника, який народився та виріс в Україні, але деякий час тому виїхав до РФ і нібито працює в «особистому фонді» президента РФ Володимира Путіна.

30 серпня 2018 київського бізнесмена Бориса Германа, обвинуваченого в організації замаху на журналіста Аркадія Бабченка, засудили до 4,5 років позбавлення волі після того, як він визнав свою провину і пішов на угоду зі слідством.

На початку грудня Шевченківський районний суд Києва викликав Пивоварника на підготовче судове засідання щодо замовлення вбивства Бабченка. Адвоткат В’ячеслава Пивоварника заявив, що той не приїде на суд, «бо небезпечно».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1319
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду