У Росії заявили, що Сущенка помістили в «безпечне місце», а не в карцер

У Росії заявили, що Сущенка помістили в «безпечне місце», а не в карцер

29 Грудня 2018
1406

У Росії заявили, що Сущенка помістили в «безпечне місце», а не в карцер

1406
У Громадській спостережній комісії Кіровської області заявляють, що кілька разів відвідували в колонії українського журналіста Романа Сущенка, і скарги від нього нібито були «несуттєвими».
У Росії заявили, що Сущенка помістили в «безпечне місце», а не в карцер
У Росії заявили, що Сущенка помістили в «безпечне місце», а не в карцер

Про це повідомляє «Інтерфакс» з посиланням на члена регіональної ГСК Артура Абашева.

«Сущенко знаходиться в так званому "безпечному місці" в колонії з метою уникнення можливих конфліктів та інцидентів з іншими ув'язненими. Це не ШІЗО. Він, на відміну від поміщених в ШІЗО порушників, не позбавлений всіх прав у  "безпечному місці". Може ходити дзвонити, наприклад», - зазначив Абашев.

За його словами, Сущенко у «безпечному місці» скаржився тільки на те, що йому нудно, після чого до нього підселили співкамерника. Член ГСК також заявив, що «ані сам Роман Сущенко, ані його адвокат не заперечували щодо таких умов утримання».

«16 листопада Роман Сущенко висловлював скарги на холод в камері, після нашого візиту йому дозволили мати додаткову куртку. Через тиждень він знову поскаржився на холодну камеру, після чого його перевели в теплу. 20 грудня його відвідував і адвокат, скарг ніяких не надходило», - заявив Абашев.

Він додав, що «підйом о 5 ранку - це не раніше всіх», а нібито звичайний розпорядок дня в'язнів.

Нагадаємо, раніше український омбудсмен Людмила Денісова повідомила, що у російській виправній колонії-11 українського журналіста Романа Сущенка помістили у карцер і знущаються над ним.

Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув із приватним візитом. Його звинувачують у «шпигунстві». 4 червня 2018-го Сущенка засудили до 12 років колонії суворого режиму. 8 жовтня журналіста етапували до колонії.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1406
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду