Австрійський журналіст скаржиться на «переслідування медійників в Україні»

Австрійський журналіст скаржиться на «переслідування медійників в Україні»

27 Грудня 2018
1647

Австрійський журналіст скаржиться на «переслідування медійників в Україні»

1647
У Службі безпеки України його назвали російським пропагандистом і повідомили, що відмовили йому в акредитації в зону ООС.
Австрійський журналіст скаржиться на «переслідування медійників в Україні»
Австрійський журналіст скаржиться на «переслідування медійників в Україні»

Журналіст австрійського суспільного телерадіомовника ORF Крістіан Вершютц, який потрапив до списку «посіпак Кремля» в інтернеті, написав лист уряду Австрії зі скаргою на переслідування журналістів в Україні. Про це пише «Укрінформ» з посиланням на австрійську газета Kronen Zeitung.

Зокрема, у своєму листі журналіст пише про те, що в Україні нібито «діють воєнізовані, ультранаціоналістичні групи, що погрожують журналістам, які висвітлюють з критичної точки зору політику керівництва України і які намагаються бути об’єктивними». Він заявив, що після потрапляння в список «посіпак Кремля» боїться за своє життя, закликав до видалення цього запису та в цілому до припинення «чіплянь» до нього з боку України.

«Посіпака – агент Кремля» – це OSINT проекту українського аналітичного центру «Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння».

Як йдеться у записі щодо Вершютца, в кінці липня 2018 року він оприлюднив свій репортаж про відвідування анексованого Криму, в якому стверджував про «успіхи РФ в будівництві аеропорту в Сімферополі і будівництві Кримського моста»

«Віртуальна ідентичність дещо відрізняється від його телевізійного образу і характеризується тенденційністю у висвітленні подій в Україні. Наприклад, дуже забавляє, коли він без коментарів розміщує на своїй сторінці фейк від "Росія сьогодні". Його віртуальні коментатори радісно розносять це по всьому німецькомовному інтернету і проклинають "нелюдську хунту», – йдеться у записі Вершютца.

У Службі безпеки України «Детектору медіа» повідомили, що пан Вершютц звертався до них по акредитацію для роботи в ООС, однак СБУ йому відмовила.

«Тому що він проросійський пропагандист. І звернення його (до уряду Австрії – ДМ) саме тому що він обслуговує Кремль», – пояснили в СБУ.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1647
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду