Справу пораненого на навчаннях журналіста В’ячеслава Волка будуть розглядати спочатку - адвокат

Справу пораненого на навчаннях журналіста В’ячеслава Волка будуть розглядати спочатку - адвокат

21 Грудня 2018
1355

Справу пораненого на навчаннях журналіста В’ячеслава Волка будуть розглядати спочатку - адвокат

1355
Суд Кривого Рогу розпочне розглядати спочатку справу пораненого на військових навчаннях журналіста «Першого Криворізького» В’ячеслава Волка.
Справу пораненого на навчаннях журналіста В’ячеслава Волка будуть розглядати спочатку - адвокат
Справу пораненого на навчаннях журналіста В’ячеслава Волка будуть розглядати спочатку - адвокат

Про це у п’ятницю в Саксаганському райсуді Кривого Рогу повідомив захисник потерпілого Максим Гореліков, передає «Радіо Свобода».

Так, 21 грудня у райсуді мало відбутись чергове засідання суду, однак через неявку одного адвоката обвинуваченого і хворобу іншого його адвоката засідання перенесли на 25 січня 2019 року.

Як розповів Максим Гореліков, 18 січня у судді Світлани Хоминич, яка розглядає справу, спливає термін суддівських повноважень, тому передадуть іншому судді.

«Через розподіл буде визначений новий склад суду, і розгляд буде відбуватись з самого початку: буде визначений порядок вивчення доказів, буде допит свідків, допит обвинуваченого, допит потерпілого. Процес буде відбуватись спочатку. Ніякої прискореної процедури немає. Інших варіантів немає», - зазначив адвокат.

За словами захисника, сьогодні в суді мав відбутись допит потерпілого телеоператора.

«Славик на візку, доправити до суду його дуже проблематично, але ми були готові це зробити. Але суд ухвалив рішення про перенесення», - сказав Гореліков.

Спрогнозувати, скільки ще триватиме суд у справі, який вже триває більше року, буде важко, вважає адвокат.

Нагадаємо, 6 липня 2017 року у Кривому Розі було поранено оператора інформаційного порталу «Перший Криворізький» В'ячеслава Волка, який брав участь у зйомках постановочного кадру під час військових навчань. Підозрюваного було затримано. Наприкінці вересня справу пораненого Волка перекваліфікували з «необережного» ушкодження на «умисне».

10 листопада 2017 у Кривому Розі почали судовий розгляд щодо інструктора зі стрільби Ігоря Петренка, який 6 липня під час навчань поранив оператора «Першого Криворізького». 47-річного інструктора зі стрільби судили за двома статтями – «умисне завдання тяжких тілесних ушкоджень», а також «незаконне поводження зі зброєю».

Родина пораненого оператора В’ячеслава Волка вимагала від підсудного Ігоря Петренка два мільйони гривень моральної компенсації і понад 100 тисяч гривень на лікування.

У лютому 2018 в Київському інституті нейрохірургії ім. академіка Ромоданова лікарі провели операцію по відновленню рухливості рук оператора «Першого Криворізького». У березні Волка доправили до Кривого Рогу. У червні стало відомо, що Військова прокуратура закрила справу про поранення криворізького оператора В’ячеслава Волка. У серпні Апеляційний суд Кривого Рогу поновив закриту прокуратурою справу.

23 листопада суд відмовився брати під варту обвинуваченого в пораненні журналіста В’ячеслава Волка.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1355
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду